Nobel Barış Ödülü kime gidecek?

Nobel Barış Ödülü'nün sahibi yarın belli oluyor. Basına adaylarla ilgili sızan isimler arasında Papa Francis, Edward Snowden, Ezidi BM elçisi Nadya Murad Basee Taha gibi isimler yer alıyor

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nobel Barış Ödülü'nün sahibi yarın belli oluyor. Ödül için bu sene 148’i organizasyon, 228’i bireysel olmak üzere 376 aday bulunuyor. Son yıllarda aday sayısındaki artış, dünyada barış arayışının geldiği noktayı gösterirken listede sürpriz isimler de bulunuyor.

Nobel Ödülleri’nde adaylık süreci gizli işliyor ve adayların isimleri açıklanmıyor. Ancak bu sene de basına adaylarla ilgili bazı bilgiler sızdı. Bunlara göre adaylar arasında göze çarpan isimler arasında Almanya Başbakan’ı Angela Merkel, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, “Timoşenko” olarak bilinen FARC lideri Rodrigo Londono, NSA eski çalışanı ve gizli belgeleri sızdırmakla bilinen Edward Snowden, IŞİD’in elinden kurtarılan ve daha sonra Birleşmiş Milletler elçisi olan Ezidi Nadya Murad Basee Taha, İran ve Batı arasında nükleer görüşmeleri düzenleyen komisyon, Papa Francis ve ABD Başkan adayı Donald Trump gibi isimler yer alıyor.

Öte yandan Barış Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Kristian Berg Harpviken’in açıklamasına göre iki isim listeden çıkarıldı. Kolombiya'da barış sürecine öncülük etmiş olan Juan Manuel Santos ve Timoşenko referandumda barış anlaşması reddedildiği için listeden çıkarıldı.

(Medyascope)