ABD Başika'da askeri kamp kuruyor

Musul'un IŞİD'den alınması için yapılacak hârekatın hazırlıkları devam ediyor. Hârekat öncesinde ABD, Başika'da askeri kamp kuruyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Musul yakınlarında bulunan Başika'da, Amerika Birleşik Devletleri askeri kamp kuruyor. Yeni kamp Türkiye ve Irak arasında krize neden olan kampın yakınlarında olacak.

Rudaw'ın haberine göre, yapımı süren kampa, 10 Ekim'den itibaren ABD'li askeri uzmanlar yerleşecek. Başika Dağı Cephesi Peşmerge Komutanı Tümgeneral Behrem Doski, Musul'da IŞİD'e karşı yapılacak hârekatın şimdiye kadar yaşanacak en büyük savaş olacağını söyledi.

IŞİD'in en büyük karargahlarının Musul'da bulunduğunu dile getiren Doski, bu nedenle inşa edilen ABD kampın çok önemli olduğunu belirtti.

Kürdistan Demokrat Partisi'nin, Musul sorumlularından Şeyh Hasan Şeyh Said, ABD gücünün Musul operasyonu sonrasında da etkili olacağını kaydetti.

TSK askerlerinin yer aldığı Başika kampında, Türkiye'nin eğitim verdiği Heşdi Vatani güçleri de yer alıyor. TSK askerlerinin kampta olması Türkiye ve Irak arasında gerginliğe neden oldu. Irak Meclisi, dün aldığı kararda TSK askerlerini "işgalci" olarak nitelemiş, Irak'tan çekilmelerini talep etmişti.

Başika, Musul merkezine 15 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Irak Meclisi, TSK güçlerinin çıkarılmasına karar verdiIrak Meclisi, TSK güçlerinin çıkarılmasına karar verdi

ABD: Irak'taki Türk askeri illegalABD: Irak'taki Türk askeri illegal

Kurtulmuş'tan Başika kampı yanıtıKurtulmuş'tan Başika kampı yanıtı

Irak Türkiye'yi BM'ye şikayet ettiIrak Türkiye'yi BM'ye şikayet etti