Rusya 2000'de imzaladığı nükleer anlaşmadan çekiliyor

Duma'nın veritabanında yayımlanan belgeye göre Rusya, anlaşmanın yürürlüğe girdiği tarihteki koşulların değiştiğini belirtiyor. Bu adımın ABD ile ilişkileri gerginleştirmesi muhtemel.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ve ABD arasındaki 'Plütonyumun Yönetilmesi ve İmha Edilmesi' anlaşmasının askıya alınmasını öngören yasa tasarısını parlamentonun alt kanadı olan Duma'ya gönderdi.

Belgeye göre Moskova yönetimi, anlaşmanın yeniden uygulamaya konması için Washington yönetiminden iki koşulun yerine getirilmesini istedi.

Anlaşmanın yeniden yürürlüğe girmesi konusundaki kararı Devlet Başkanı Putin'in alacağı belirtilen belgede, NATO ülkelerinin topraklarında konuşlandırılan ABD'ye ait askeri altyapının ve birliklerin sayısının anlaşmanın yürürlüğe girdiği tarihteki seviyeye çekilmesinin istendiği kaydedildi.

Moskova'nın sunduğu koşullar arasında ABD'de çıkartılan 2012 tarihli 'Magnitsky Yasası'nın ve Ukrayna krizinden sonra uygulamaya konan Rusya'ya yönelik yaptırımların kaldırılması da yer aldı. (Sputnik, Reuters)

Etiketler Rusya ABD nükleer