Haseke'de düğüne saldırı: En az 20 ölü

Suriye'nin Haseke kentinde bir Kürt düğününe bombalı saldırı düzenlendi. En az 20 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı IŞİD'in düzenlediği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'nin Türkiye sınırı yakınındaki Haseke kentinde bir Kürt düğününe bombalı saldırı düzenlendi. Haseke-Kamışlı otoyolundaki bir düğün salonunu hedef alan saldırıyı IŞİD'in düzenlediği öne sürülüyor.

Suriye devlet ajansı Sana, saat 21.00 sıralarında düzenlenen saldırıda en az 20 kişinin hayatını kaybettiğini, en az 55 kişinin yaralandığını duyurdu. Muhaliflere yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'yse 22 kişinin öldüğünü, çok sayıda yaralının durumunun ağır olduğunu açıkladı. Yaralılar Şabo, Hikmê, Wetenî Meydanî hastanelerinde kaldırıldı.

IŞİD'in yayın organı sayılan Amaq Haber Ajansı'ysa saldırıyı örgütün düzenlediğini duyurdu. Ajans, bir intihar saldırganının YPG militanlarının bir toplantısına makineli tüfek ve bombalı yelekle saldırdığını duyurdu. Henüz doğrulanamayan haberlere göreyse, saldırıyı bir kadın intihar eylemcisi düzenledi.

Haseke'nin kontrolü YPG'yle Suriye yönetimi arasında bölünmüş durumda. Kentin büyük kısmını, Suriye ordusunu bölgeden çıkartan YPG kontrol ediyor.