Ege'de 'can' sudan ucuz!

Ege Denizi'nde 40 sığınmacı, içinde bulunduğu tekne arızalanınca Yunan Sahil Güvenlik ekiplerine haber verdi. Havadan ve denizden süren kurtarma çalışmasında, zor durumda olan 35 kişilik bir başka kaçak grubuna rastlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan'da yayın yapan 'www.protothema.gr' adlı sitenin haberine göre; bugün saat 02.00'de, Yunanistan'ın Sisam Adası'na (Samos) gelmek için yola çıkan 40 sığınmacının içinde bulunduğu 10 metrelik eski balıkçı teknesinin motoru bozuldu. Zor anlar yaşayan sığınmacılar durumu telefonla Yunan yetkililere iletti. Sisam'a 4 mil mesafede sürüklenmeye başlayan teknenin bulunması için 2 helikopter ve 5 Yunan Sahil Güvenlik botu arama çalışması başlattı. 1 Alman Sahil Güvenlik botu da çalışmalara destek verdi.

35 SIĞINMACILI BAŞKA BİR TEKNE DAHA

Aramalar sürerken zor durumda olan 6 metrelik sürat teknesinde 35 kişilik başka bir sığınmacı grubu bulundu. Bu grup, Sisam Limanı'na getirildi. Kaybolan 40 sığınmacının bulunması için ise çalışmalar sürüyor. Öte yandan Yunan haber sitesi, bu geceden itibaren Sisam'a ulaşan sığınmacı sayısının 115 olduğunu duyurdu. (Muğla/DHA)