Esad: Her yeri geri almaya kararlıyız

Suriye lideri Esad, bayram namazını muhaliflerin çekildiği Deraya'da kıldı. Esad, "Topraklarımızı geri almaya kararlıyız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de gözler ABD'yle Rusya'nın açıkladığı ateşkes mutabakatına çevrilmişken, Devlet Başkanı Beşar Esad 'bütün bölgeleri teröristlerden almaya kararlı olduklarını' söyledi. Esad bu açıklamayı, bayram namazını muhaliflerin hükümet güçlerine teslim ettiği Deraya'da kıldıktan sonra bölgeyi gezerken yaptı.

Suriye devlet başkanlığının sosyal medya hesaplarından paylaşılana göre, Esad "Suriye devleti her bir bölgeyi teröristlerden geri almaya ve yeniden inşa etmeye kararlı" dedi.

Esad bu sabah bayram namazını sembolik bir biçimde Deraya'da bir camide kılarken görüntülenmişti. Suriye devlet ajansı Sana'da yayımlanan fotoğrafta, Esad'ın yanında Suriye müftüsünün yanı sıra bir dizi milletvekili görülüyordu.

esad-bayram

esad-2

Şam'ın güneybatıdaki banliyölerinden Deraya, Suriye'deki iç savaşın sembollerinden biri haline gelmişti. Semt, yaklaşık dört yıldır Suriye ordusunun kuşatması altındaydı.

Muhalifler, geçen ay varılan mutabakat sonrası bölgeyi Esad yönetimine teslim ederek aileleriyle birlikte Türkiye sınırındaki İdlib'e çekilmiş, siviller de yine Şam yakınlarındaki bir başka bölgeye yerleştirilmişti. Bu çekilme, isyancılar açısından önemli bir geri adım olarak yorumlanmıştı.