El Nusra'ya Halep'te ağır darbe

Terör listesinden çıkabilmek için El Kaide'yle bağını koparan El Nusra Halep'te ağır darbe aldı. Üst düzey üç komutan öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de Beşar Esad yönetimine karşı savaşan ve birçok ülkenin terör örgütü listesinde yer alan Fetih el Şam Cephesi'nin (El Nusra) üç üst düzey komutanı Halep’te düzenlenen hava saldırısında öldürüldü. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin bölgedeki çeşitli muhaliflere dayanarak verdiği habere göre, örgütün Halep komutanı Hacer el Homsi, örgüte bağlı tugayların komutanı Ebu Müslim eş-Şami ve örgütün kurucularından Ebu Ömer Sarakibi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda komutan ve militan öldürüldü.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin yerel kaynaklara dayandırdığı bilgilere göre, örgütün üst düzey komutanları ve liderlik kadrosu, Suriye ordusunun bölgedeki ilerleyişi konusunda düzenlenen toplantı sırasında öldürüldü. Hava saldırısının hangi ülkenin uçaklarıyla yapıldığı bilinmiyor. Bölgede Suriye, Rus ve Amerikan yönetimlerinin uçakları operasyon düzenliyor.

Örgüt, El Nusra Cephesi adıyla El Kaide'nin Suriye kolu olarak kurulmuştu. Ancak geçen ay ismini değiştirip El Kaide'yle bağlarını kopardığını açıklamıştı. Esad'a karşı savaşan Nusra'nın terör örgütleri listesinden çıkarılma umuduyla attığı bu adım karşılık görmemişti.

Etiketler Suriye El Nusra Halep