Çıplak pozlarıyla tanınan model IŞİD'e katıldı

İngiltere, üstsüz fotoğraflarıyla tanınan model Kimberley Miners'ın IŞİD'le olası bağlantısını konuşuyor. Miners iddiaları İslamofobik bulduğunu söylerken, bir cihatçıyla temas halinde olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de tabloid basının 'üçüncü sayfa güzeli' olarak tanınan model Kimberley Miners'ın IŞİD sempatizanı olduğu öne sürüldü. İddiaya göre, Miners hakkında terör soruşturması başlatıldı.

Sunday Times'ın haberine göre, üstsüz fotoğraflarıyla tanınan Miners sosyal medya üzerinden IŞİD'le bağlantıya geçti. 27 yaşındaki Miners'ın Facebook sayfasında IŞİD'in videolarını beğenmesi ve paylaşması dikkat çekerken, eski modelin silah taşıyan ve Müslüman olduğu belirtilen kadınların fotoğraflarını da paylaştığı belirtildi. Miners'ın sosyal medyada cihatçılarla iletişim halinde olduğu da tespit edilirken, İngiliz istihbaratı MI5 ve terörle mücadele birimleri soruşturma başlattı.

Geçen yıl Müslümanlığı seçtiğini açıklayan Miners'ın ise kendisini "Başını kapadığınız anda aşırılıkçılıkla suçlanıyorsunuz" diyerek savunduğu, iddiaların İslamofobik olduğunu söylediği belirtiliyor.