IŞİD ağızlarını dikenli telle dikti

Kafa kesme videolarıyla infial yaratan IŞİD, yenilgiye uğradıkça sertleşiyor. Örgütün Irak'ta dokuz genci halkın gözü önünde elektrikli testereyle öldürdüğü, muhaliflerin ağızlarını telle diktiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak ve Suriye'de peşpeşe yenilgiler alan IŞİD'in, muhaliflerine karşı başvurduğu yöntemler giderek sertleşiyor. Örgütün Irak'ta bir meydanda dokuz genci elektrikli testereyle öldürdüğü, Irak ordusunun başarılarından söz eden kişilerin de ağızlarını dikenli telle 'dikerek' işkence yaptığı belirtildi.

Musul'un Tel Afer Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu infazda, rakip bir örgütün üyesi olduğu iddiasıyla şeriat mahkemesine çıkarılan dokuz genç elektrikli testereyle öldürüldü. Iraqi News sitesinin haberine göre, gençlerin bedenleri halkın gözü önünde ikiye ayrıldı ve direklere asıldı.

'ŞERİAT MAHKEMESİNİN EMRİ'

Kentteki bir kaynak, "IŞİD'in şeriat mahkemesinden verilen ceza, adamların Tel Afer Meydanı'nda demir direklere asılmasını ve elektrikli testereyle ikiye ayrılmasını öngörüyordu" dedi.

'KADINLARIN DA AĞIZLARINI DİKTİLER'

İngiliz gazetesi Daily Mirror ise örgüt militanlarının Irak'ta ordunun zaferlerinden söz ettiği duyulan kişilerin ağızlarını dikenli telle diktiğini yazdı. Gazeteye konuşan bir kaynak, ağızları dikilen kişilerin arasında kadınların da bulunduğunu söyledi.

IŞİD son olarak yayınladığı bir propaganda videosunda, beş Kürt rehineyi beş çocuğa öldürürken görüntülenmişti.