Yunan adalarında IŞİD 'harekâtı'

Avrupa Polis Teşkilatı, göçmen gibi gelen IŞİD üyelerine karşı Yunan adalarına 200 terörle mücadele yetkilisi konuşlandırıyor. Benzer bir önlem İtalya'da da yürürlüğe konabilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD'in, dikkatleri Ortadoğu'daki yenilgilerinden başka yöne çekmek amacıyla fanatik üyeleri Avrupa'ya yollayarak 'çarpıcı' saldırılara hazırlandığı iddia edildi. Avrupa Polis Teşkilatı'nın (Europol) direktörü Rob Wainwright, bu saldırıları engellemek için Yunan adalarına 200 terörle mücadele yetkilisinin konuşlandırılacağını açıkladı.

Wainwright, "IŞİD'in son bir buçuk yılda stratejik bir karar aldığını ve Fransa'yla Brüksel'de gördüğümüz türden görkemli saldırılara hazırlandığını gözlemledik. Örgüt, bu tarz yeni faaliyetlerde bulunacaktı" dedi.

'İTALYA'DA DA AYNISI YAPILABİLİR'

İngiliz gazetesi Evening Standard'a konuşan Wainwright, bu saldırıları engellemek için Europol'ün Yunan adalarındaki sınır yetkililerinin yanına önümüzdeki günlerde yaklaşık 200 terörle mücadele yetkilisini göndereceğini açıkladı. Wainwright, İtalya'da da benzer bir önlem alınabileceğini belirtti. Geçen hafta, IŞİD'in Yunanistan'daki bir mülteci kampında sahte pasaportlar dağıtarak yeni bir militan dalgasını Avrupa'ya gönderdiği ortaya çıkmıştı.