YPG'den Haseke'de Esad'a karşı taaruz

YPG, Suriye'nin kuzeyindeki Hasake'nin kontrolünü Beşar Esad yönetiminden tamamen almak için taaruz başlattı. Reuters'a konuşan kaynaklar, saldırıların dün gece yarısı başladığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'deki iç savaş son günlerde ülkenin kuzeyinde, Türkiye sınırında yoğunlaşırken, Suriyeli Kürtlerin oluşturduğu YPG'nin Haseke'deki hükümet güçlerine karşı saldırı başlattığı haberi geldi. Reuters'a göre, Beşar Esad'a bağlı güçlere 'teslim ol' çağrısı yapan YPG, ardından, kentin hükümet güçlerinin kontrolünde kalan son bölümünü de ele geçirmek için saldırıya geçti.

HEDEFLERİ NASHWA

Militanların ve kent sakinlerinin verdiği bilgiye göre, YPG önce kentin güneydoğu mahallelerinden Nashwa'ya karşı gece yarısında taarruz başlattı. Nashwa, aynı zamanda Haseke'nin merkezindeki valilik binası ve bir askeri karargahın yakınında yer alan bir mahalle. YPG kısa süre önce de Esad yanlısı güçlerin elinde kalan son Arap mahallesi Ghwairan'ı ele geçirmişti.

NE OLMUŞTU?

Kürt ve hükümet güçlerinin kontrolünde iki bölgeye bölünmüş haldeki Haseke'nin bu hafta sahne olduğu çatışmalar, taraflar arasında beş yıldır süren iç savaşta bir ilk. Suriye ordusunun geçen hafta bölgeyi savaş uçaklarıyla bombalamasının ardından, ABD kendi özel kuvvetlerini korumak için kentin üzerinde IŞİD karşıtı koalisyonun uçaklarını göndermişti.

Haseke'de neler oluyor?

>

Suriye ordusu: Haseke'de suçlu PKK

>