36 IŞİD'li mağdurların önünde idam edildi

Tikrit'te 2014 yılında 1700 askerin öldürülmesiyle ilişkili dava sonuçlandı. 36 IŞİD'li, kurbanların ailelerinin önünde asılarak idam edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD 2014 yılında, Irak'ın Tikrit kentindeki bir askeri birliğe saldırmış ve tam 1700 Iraklı askeri katletmişti. Askerler, Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in memleketi Tikrit'teki Camp Speicher kışlasında rehin alınmış ve daha sonra öldürülmüştü.

Irak yönetimi, saldırıdan sorumlu tutulan 36 IŞİD'liyi dün idam etti. İdam cezaları Nasiriye Hapishanesi'nde infaz edilirken, infaza katliamda öldürülenlerin aileleri de katıldı. Öldürülen askerlerden birinin eşi, "Allah'a şükür. Üçlü bir suç söz konusuydu; cinayet, cansız bedenleri nehire atmak ve insanları canlı canlı gömmek. Olabilecek en kötü suça adil bir ceza verildi" dedi.

Irak ordusu 2015 yılında ABD Hava Kuvvetleri'nin desteğiyle Tikrit'i IŞİD'den geri almış ve 'Speicher Katliamı' olarak anılan IŞİD saldırısıyla ilişkili olduğu düşünülen 36 kişiyi tutuklamıştı. Tutuklanan 36 kişi geçen pazar günü Irak mahkemesi tarafından ölüm cezasına çarptırılmıştı.