Ümran'ın 10 yaşındaki ağabeyi öldü

Suriye'deki şiddetin simgesi haline gelen Ümran Dakneş'in aynı saldırıda yaralanan ağabeyi kurtarılamadı. 10 yaşındaki Ali Dakneş iç kanamadan hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halep'teki bombardımanda başından yaralandıktan sonra ambulansta şok içindeyken çekilen görüntüleriyle Suriye'deki şiddetin simgesi haline gelen üç yaşındaki Ümran'ın ağabeyi öldü. 10 yaşındaki Ali Dakneş'in sokakta oyun oynarken aynı saldırıda yaralandığı ve hastanede can verdiği açıklandı.

İÇ KANAMA...

Halep yerel konseyinin sözcüsü Beşher Hawi, Ali'nin iç kanama ve organlarında meydana gelen hasar sonucu hayatını kaybettiğini söyleyerek, "Ali evlerine yönelik aynı bombardımanda yaralandıktan sonra hastanede şehit oldu" dedi. BBC'de, Ortadoğu muhabiri Kerim Şahin'e dayanarak, Ali'nin öldüğünü doğruladı.

ÜMRAN'IN OTURDUĞU KOLTUK İKİYE YARILMIŞ

Ümran ve ailesinin bombardımanda yıkılan evi. Fotoğraf: Abdalrhman Ismail/Reuters Ümran ve ailesinin bombardımanda yıkılan evi. Fotoğraf: Abdalrhman Ismail/Reuters

Halep'te Suriye ordusunun muhaliflerin elindeki El Katerji mahallesine düzenlediği belirtilen bombardımanda Dakneş ailesinin hasar görmüş, Ümran'ın ambulansta yaralarının bile farkında olmadan şok içindeki görüntüsü dünyanın dikkatini bir kez daha Halep'e yöneltmişti. Babası, bugün Daily Telegraph'ta yayımlanan söyleşisinde Ümran'ın saldırı sırasında salonda oturduğu koltuğun ortadan ikiye ayrıldığını anlatmıştı.