ABD'den Türkiye'ye Özgür Gündem çağrısı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner Özgür Gündem ile ilgili konuştu. Toner, bağımsız bir medya kuruluşunun kapatılmasının endişe verici olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, kapatılan ve çalışanları gözaltına alınan Özgür Gündem gazetesiyle ilgili konuştu. Toner, 'Türkiye'yi duyarlı olmaya çağırıyoruz' dedi.

Sputnik'te yer alan habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner'a düzenlediği günlük basın toplantısında Özgür Gündem ile ilgili bir soru yöneltildi. Mark Toner soruya, 'Bağımsız bir medya kuruluşunun kapatıldığını gördüğümüzde her zaman endişe duyarız, bu konuda çok net olduk. Türkiye'yi bu türden adımların, özgür ve bağımsız medya dahil, demokratik kurumlar üzerinde yapacağı etkiye dair duyarlı olmaya çağırıyoruz' şeklinde cevap verdi.

Aralarında, Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Freedom House, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) gibi çok sayıda uluslararası örgüt de gazetenin mahkeme kararıyla kapatılması ve gazetecilerin gözaltına alınmasının ardından yayınladıkları açıklamalarda, bu kararın kabul edilemez olduğunu savunmuştu.