'New York havalimanındaki paniğin sebebi Usain Bolt'

ABD'nin en yoğun havalimanlarından JFK, pazar gecesi silahlı saldırı iddiası nedeniyle büyük bir kaosa sahne olmuştu. 'Silahlı saldırı' iddiasının altından, Jamaikalı atlet Usain Bolt için atılan sevinç çığlıkları çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin New York kentindeki John F. Kennedy (JFK) Uluslararası Havalimanı'nda pazar günü yaşanan 'silahlı saldırı' paniğine, Jamaikalı atlet Usain Bolt'un Olimpiyat'ta altın madalya kazanmasının yol açtığı öne sürüldü. İddiaya göre bir kadın, hayranların sevinç çığlıklarını silah sesi zannedince polis çağırdı.

BÜYÜK KAOS YAŞANDI

Pazar gecesi JFK havalimanındaki iki terminal silah sesi ihbarı nedeniyle boşaltılmıştı. Arama yapan polisin havalimanına giden otoyolu da kapatması sonrası kaos yaşanmıştı. Binlerce yolcu büyük bir panik yaşarken 15 uçuş iptal edilmiş, 115 uçuş rötarlı yapılmış, 17 uçak da başka havalimanlarına yönlendirilmişti. Polis ise saatler sonra ihbarın asılsız olduğunu açıklamıştı.

NEW YORK EMNİYETİ'NİN BELGESİNDE YER ALDI

Amerikan haber ajansı AP'nin haberine göreyse, tüm bu panik Bolt'un Rio Olimpiyat Oyunları'ndaki 100 metre yarışında altın madalya kazanması sonrası kutlama yapan yolcuların çığlıklarından kaynaklandı. Haberi New York Emniyeti'nin bir iç yazışmasına dayandıran AP'ye göre, polis görüntülerde yaptığı inceleme sonucunda şu sonuca vardı: Bazı izleyiciler Usain Bolt'u izlerken 'aşırı derece ses çıkardığı' için yanlış anlaşma yaşandı...