İranlı erkeklerden başörtüsü dayatmasına 'örtülü' destek

İran'da başlarını örtmek istemeyen kadınlara erkeklerden destek var. Bir dizi erkek, sosyal medyada çarşaf giyerek poz verip ahlak polisiyle 'dalga geçiyor'.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İran'da erkekler, başlarını zorunlu olarak örtmeyi reddeden kadınlara destek için bir sosyal medya kampanyası başlattı. Erkekler, sosyal medyada yanlarına başları açık kadın akrabalarını alıp kendileri örtünerek poz veriyor.

'BENİM GİZLİ ÖZGÜRLÜĞÜM'

Kampanya, New York'ta yaşayan İranlı aktivist ve gazeteci Mesih Alinejad'ın erkeklere çağrısıyla başladı. Alinejad, 'Benim Gizli Özgürlüğüm (My Stealthy Freedom)' isimli bir kampanya çerçevesinde, ev dışında bir yerde ahlak polisine yakalanmadan başlarını açabilmiş kadınların bu 'gizli özgürlük' anlarının fotoğraflarını paylaşıyor. Alinejad'ın son olarak, erkeklere #meninhijab (hicap giyen erkekler) hashtag'i için çağrı yapması üzerine, bir haftada 30'dan fazla erkek hicap giyip poz verdi.

'KEŞKE TEK SORUNUMUZ BU OLSA'

Bir erkek, kuzeninin başörtüsüyle çektirdiği fotoğrafın altına, "Başkalarının özgürlüğünü kısıtlama fikrine destek verenler özgürlük hakkında konuşmamalı. Keşke yetkililerin inanmamızı istediği gibi, ülkemizdeki tek sorun hicap olsaydı" yazdı.

iranlı erkekler 3

'ANNEMİN NE KADAR BUNALDIĞINI HATIRLIYORUM'

Annesinin nikabıyla poz veren bir diğer erkek ise "Annem örtünme gerekliliğine hiçbir zaman inanmadı. Sıcak yaz günlerinde bu kıyafetle sokağa çıkmak zorunda bırakıldı. Şimdi öldü ve bana sadece kıyafetleri kaldı. Bazen onun giysilerini giyiyorum ve alışverişten dönüşte sıcak yüzünden konuşacak enerjiyi bile bulamayışını hatırlıyorum" mesajını paylaştı.

iranlı erkekler 2