AB'den Türkiye'ye yeni temsilci

Avrupa Birliği, haziranda istifa eden Hansjörg Haber’in yerine Türkiye Delegasyonu’na Avusturyalı Christian Berger’i atadı. Berger, kariyerinin önemli bir bölümünde Ortadoğu odaklı görevler almış olmasıyla dikkat çekiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği, Ankara ile Brüksel arasında mülteci anlaşması kapsamında yaptığı açıklamaları Türkiye'den tepki gören ve sonrasında istifa etmek zorunda kalan Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber’in yerine halen Avrupa Dış Eylem Servisi Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü olarak görev yapan Avusturyalı Christian Berger’i atadı.

Amerikaninsesi.com'da yer alan habere göre, Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu telefonla arayarak atamasını bizzat bildirdiği Berger, yaklaşık 30 yıllık bir kariyere sahip. Berger, kariyerinin önemli bir bölümünde Ortadoğu odaklı görevler almış olmasıyla dikkat çekiyor.

HİÇBİRİ NORMAL SÜREYİ TAMAMLAYAMADI

Hansjörg Haber, bir grup gazeteciye verdiği brifingde vize muafiyetiyle ilgili süreçte Türkiye’nin tavrını, özellikle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını eleştirerek, “Bir atasözümüz var, ‘Türk gibi başlayıp Alman gibi bitirmek’ diye, burada tersi oldu” ifadelerini kullanmıştı.

Avrupa Birliği, yakın geçmişte Ankara’da Alman, Fransız ve İtalyan temsilcileri denemiş ve bu temsilcilerin önemli bölümü normal görev sürelerini tamamlayamamıştı. Berger’in görevine 1 Ağustos’ta başlaması öngörülüyor.

Haberin tamamı