"Rio Olimpiyatları hedef olabilir"

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Yardımcısı ve Terörle Mücadele Komitesi Direktörü Jean Paul Laborde, düzenlediği basın toplantısında yaşanan saldırıları değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Yardımcısı ve Terörle Mücadele Komitesi Direktörü Jean Paul Laborde, Türkiye ve Rusya'nın 'terörle mücadele' konusunda diyalog kurmasının iyiye işaret olduğunu söyledi.

Jean Paul Laborde, İsviçre'nin Cenevre şehrinde bulunan Birleşmiş Milletler Ofisi'nde basın toplantısı düzenledi. Atatürk Havalimanı saldırısında ölenler için başsağlığı dileyen Laborde, 'terörün' bütün dünyayı tehdit ettiğini söyledi. Bu nedenle uluslararası işbirliği gerektiğini vurgulayan Laborde, Rusya ve Türkiye'nin diyalog kurmasının iyi bir işaret olduğunu söyledi.

Suriye ve Irak'ta 30 bin yabancı savaşçı olduğunu ve Türkiye'nin de tehlikeli bir bölgede bulunduğuna dikkat çeken Laborde Türkiye'nin bu nedenle saldırılara maruz kaldığını söyledi.

Laborde saldırıların artabileceğini ve Brezilya'da düzenlenecek olan 2016 Rio Olimpiyatları'nın saldırıların hedefi olabileceği uyarısında bulundu. (DHA)