Erdoğan ve Putin G20'den önce bir araya gelebilir

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eylül'deki G-20 zirvesinden önce bir araya gelme ihtimali bulunduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rusya Dışişleri Bakanı  Sergey Lavrov ile görüştüğü saatlerde Kremlin'den bir açıklama geldi.

Al Jazeera Türk'ün haberine Kremlin'nden yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eylül'deki G-20 zirvesinden önce bir araya gelme ihtimalinin bulunduğu belirtildi.

Kremlin açıklamasında, Türkiye ile ilişkilerin yeniden eski haline dönmesi için bir ay veya daha fazla süre yoğun ikili temaslar olacağı ifade edildi.

Rus basını da Putin ve Erdoğan’ın Eylül ayında Çin’de gerçekleştirilecek G-20 öncesi Ağustos ayında Soçi’de görüşebileceklerini yazdı.

Gazetem.ru’da yer alan habere göre Rus basını iki liderin Erdoğan’ın 'görüşebiliriz' dediği Çin’deki G-20 zirvesi sırasındaki buluşma öncesinde Soçi’de bir araya gelebileceğini iddia etti.

Rus Komersant gazetesi ise Erdoğan ile Putin’in telefon görüşmesinden sonra ilişkilerin normalleşmesi adına birçok adımın atıldığını yazdı. Gazete bu bağlamda Türkiye ve Rusya Dışişleri Bakanları’nın görüşme konularından birisi de iki liderin G-20 öncesi Soçi’de görüşme konusu olabileceğini yazdı.

KRİZ NASIL SONA ERDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Kasım’dan bu yana gerilen ilişkilerin düzelmesi amacıyla Rusya Devlet Başkanı Putin'e geçtiğimiz hafta bir mektup gönderdi. Ankara, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'e gönderdiği mektupta pilotun ailesine taziyelerin sunulduğunu belirtip, "Kusura bakmasınlar' ifadesinin kullanıldığını açıkladı.

Ancak Türkiye ile ilişkileri konusunda konuşurken her zaman ‘özür’ ve ‘tazminat’ beklediklerini belirten Putin, Putin ise dün Rus diplomatlarla yaptığı toplantıda Türkiye'nin Rusya'dan 'özür dilediğini' söyledi.