EURO 2016'da İngiliz holiganlar olay çıkardı: 'IŞİD neredesin?'

EURO 2016 taraftar kavgasıyla başladı. Marsilya sokaklarında "IŞİD neredesin?" diye bağıran sarhoş İngiliz taraftarlarla gençler birbirlerine girdi.

Google Haberlere Abone ol

Fransa'nın ev sahipliği yapacağı EURO 2016'nın ilk taraftar kavgası daha turnuva başlamadan patlak verdi. Maçların oynanacağı kentlerden biri olan Marsilya'da, İngiliz holiganlarla Marsilyalı gençler arasında çatışma çıktı. Sarhoş holiganların, nüfusunun üçte biri Müslüman olan kentin sokaklarında "IŞİD, neredesin?" diye bağırdığı belirtiliyor.

'BİR MÜSLÜMAN TACİZE UĞRADI'

Gerilim, kentin tarihi limanının yakınındaki İrlanda barlarında toplanan yaklaşık 100 İngiliz holiganla 50 kadar Marsilyalı genç arasında patlak verdi. Sandalyelerin havada uçuştuğu kavgaya karışan bir holigan, 'bir çete'nin saldırısına uğradıklarını öne sürdü. İngiliz gazetesi Daily Mail ise 'Müslüman görünümlü bir kişinin barın önünden geçerken İngilizlerin sözlü tacizine uğradığına, kavganın da bunun üzerine patlak verdiğine' dair iddialar bulunduğunu yazdı.

İKİ İNGİLİZ TUTUKLANDI

Fransız polisi biber gazıyla müdahalesinin ardından, biri barmene saldırmak, diğeri şiddet içeren davranışlarda bulunmak suçlamasıyla iki İngiliz tutuklandı. Çatışmada iki İngiliz taraftarı ve dört polis yaralandı.

İngiltere ile Rusya Milli takımları, Marsilya Veledrome Stadı'nda cumartesi akşamı saat 21.00'de karşı karşıya gelecek.