'Türk PEGIDA'sı Cem Özdemir'i tehdit ediyor'

Soykırım kararının ardından Cem Özdemir'e yönelik tehditler artınca Alman polisi özel güvenlik önlemi aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da kabul edilen Ermeni soykırımı tasarısını Federal Meclis'e getiren Yeşiller Partisi'nin Eşbaşkanı Cem Özdemir'e yönelik ölüm tahditleri artınca Berlin polisi özel güvenlik önlemleri aldı.

'TÜRK PEGIDA'SI'

Almanya’da yayımlanan Welt Am Sonntag gazetesi soykırım kararının geçen perşembe kabul edilmesinin ardından Özdemir'e yönelik artan tehditlere ilişkin bir haber yayınladı.

Habere göre Özdemir’in ofisinde görevli Marc Berthold, tehditlere ilişkin şu bilgileri verdi: “Maalesef Türk PEGIDA’sı da var. Aşırıcı sağcılık sadece Almanlara özel değil, Türkiye’de de, Almanya’da yaşayan Türk kökenliler arasında da var. Özdemir’e yönelik hakaret ve aşağılamalara alışkındık ama şimdiye kadar bu kadar çok ölüm tehdidi ile karşılaşmadık."

ADALET BAKANIN EVİNE MERMİ

Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas ise Almanya’daki aşırı sağcıların kendisine yönelik ölüm tehditlerinde bulunduğunu açıkladı. Maas, “PEGIDA’yı ‘Almanya için utanç’ olarak nitelendirmemden sonra tehditler büyük ölçüde arttı. O günden beri sürekli bir şekilde artıyor. Biri evimin posta kutusuna 9 milimetrelik mermi bıraktı. Sözlü saldırıların çoğunu görmezden geliyorum ancak somut tehdit durumlarını da savcılığa iletiyorum.