Dr. Şeyhmus Gökalp beraat etti

Diyarbakır'da 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla yargılanan Dr. Şeyhmus Gökalp, bugün görülen duruşmada beraat etti.

Beraat kararının ardından TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı (solda) ve Şeyhmus Gökalp (ortada) açıklama yaptı.
Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp’in bugün Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla yargılandığı davada beraat kararı çıktı.

Gökalp hakkındaki karar duruşmasına TTB Merkez Konseyi, TTB Yüksek Onur Kurulu ve tabip odalarının yöneticileri de katıldı.
Doktor Şeyhmus Gökalp ile avukatlarının savunmasının ardından mahkeme heyeti beraat kararı verdi.

'BU BİR ORTAOYUNU'

Duruşmaya katılanlar daha sonra adliye binasının önünde açıklama yaptı. Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, Doktor Gökalp’in 3 yıl önce hukuksuz bir şekilde evi basılarak gözaltına alındığını ve daha sonra tutuklandığını belirterek, “Suçsuz bir tutuklama kararı alınmıştı. Biz meslektaşımızın mesleki etik değerler çerçevesinde kaldığını biliyorduk. Beraat kararı alındı ancak biz zaten meslektaşımızın suçsuz olduğunu biliyorduk” dedi.

TTB Merkez Konsey Başkanı Şebnem Korur Fincancı ise meslektaşlarıyla dayanışma içinde olduklarını belirterek, “Beraat kararına seviniyoruz ama meslektaşımız zaten suçsuzdu. Onu tutuklu yargılayarak zamanını hastalarından ve bizden çaldılar. Hiç olmaması gereken bir tutuklamaydı. Türkiye’de adalet hukuksuzluk üzerine kurulu. Bir ortaoyunu ile karşı karşıyayız. Her zaman yan yana duracağız. Sanmasınlar ki mücadeleden vazgeçeceğiz” şeklinde konuştu.

'BİR GÜLLE BAHAR GELMEZ'

Açıklamada Doktor Şeyhmus Gökalp de konuştu. Gökalp, şunları söyledi: “Beraat ettim ama öğrenciliğini yaptığım, meslek büyüğüm Doktor Selim Ölçer bir hafta önce bu adliyede, yoksullukla mücadele ettiği için ceza aldı. Bugün ben nasıl beraat ettiysem onun da beraat etmesi gerekiyordu. Şu an içeride olan meslek büyüğüm Selçuk Mızraklı da beraat etmeliydi. Evet, bugün olumlu, iyi bir adım atıldı. Ama tek bir gülle bahar gelmez. Bahar tüm memlekete gelirse bahardır. Demokratik bir ülke olursak, eşitlik içinde, insan haklarına saygılı, hak ve hürriyetlerin özgürce kullanıldığı bir ülke haline gelirsek toplum sağlıklı olur, iyi hekimlik mücadelesini kazanmış oluruz. İyi hekimlik mücadelesini sürdüreceğiz. Bugün yine gördük ki mücadele etmeye devam edersek, örgütlü duruşumuzu sürdürürsek kazanacağız” şeklinde konuştu

NE OLMUŞTU?

2014-2018 döneminde Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi olan ve 2020 yılı Eylül ayında gerçekleştirilen 72. Büyük Kongrede TTB Yüksek Onur Kurulu üyeliğine seçilen Dr. Şeyhmus Gökalp, bir soruşturma kapsamında 20 Kasım 2020 tarihinde gözaltına alınmış ve tutuklanmış, üç aylık tutukluluk süreci sonunda 10 Şubat 2021 günü Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmasında tahliye edilmişti. (DUVAR)