'Dolar 10 lira olacak' dedikleri için yargılanan 38 kişinin duruşması görülemedi: Hakim izin almış

2018 yılında "Dolar 10 lira olacak" dedikleri için 'provoke edici paylaşımlar' yaptıkları gerekçesiyle yargılanan 38 kişinin duruşması, 'hakim izin aldığı için' görülemedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Dolar 10 lira olacak" dedikleri için ikisi gazeteci 38 kişiye 'provoke edici paylaşımlar' yaptıkları gerekçesiyle açılan davanın duruşmasının görülemediği belirtildi. 2018 yılında kur artışı sırasında, doların 10 TL olabileceği yönünde paylaşım yapan sanıkların avukatlarından Sanem Bahçekapılı, hâkim izinli olduğu için duruşmanın görülemediğini duyurdu.

Avukat Bahçekapılı, bugün (18 Kasım) görülmesi beklenen duruşmaya ilişkin, "Dün kalemi arayıp sorduğumda duruşma olacak denmişti ama bugün geldiğimde hakim izinliymiş, nöbetçi hakim de öğleden sonra bakarmış ama zaten kendi dosyası olmadığından mazeret verelimmiş" ifadelerini kullandı. 

Bahçekapılı, 17 Kasım'da yaptığı Twitter paylaşımında, "Bu insanların hepsi sonunda beraat edecek ve devlet 38 avukata vekalet ücreti ödeyecek. Adliye böyle bomboş davalarla kaynıyor. Bilin bakalım bu bomboş davaların vekalet ücreti ve masraf paraları kimin cebinden çıkıyor?" diye sormuştu. (HABER MERKEZİ)