VİDEO

Diyarbakır'da depremden sonra ilk gece: Çadır, soğuk, açlık

Diyarbakırlılar, Maraş depremlerinden sonra geceyi dışarıda geçirdi. Ailesiyle birlikte geldiği parkta çadır bulamayan bir kadın, “Eve gidiyoruz şimdi, öleceksek evde ölelim” diye tepki gösterdi.

Ardıl Batmaz

DİYARBAKIR - Deprem nedeniyle onlarca kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin ise yaralandığı kentte geceyi çadırlarda geçen Diyarbakırlılar, çadırların yetersizliğinden ve hizmetlerin yetersiz kalmasına tepki gösterdi. Altı çocuğuyla birlikte çadırların bulunduğu parka gelen bir kadın, “Burada rezil olduk, çocuklarla perişan olduk. Biz 8 kişiyiz, her şey dağıttılar ama bize vermediler. Eve gidiyoruz şimdi, öleceksek evde ölelim. Olmuyor böyle” diye tepki gösterdi.

Çadır bulamadığı için yaktıkları ateşle ısınan bir depremzede, “Milletin çoğu dışarda. Çadır bulamayanlar var, bulup da içinde kalamayanlar var çünkü zemin ıslak. Ateş yaktı önünde oturuyoruz. Millete yardım etsinler. Korkudan evlerimize giremiyoruz her yer sallanıyor” dedi.

Çadırlar kurulduktan sonra destek gelmediğini belirten bir başka depremzede ise, “İkinci deprem olunca buraya yığılmalar oldu. Çadırlar kurulduktan sonra herhangi bir hizmet gelmedi. Sadece sabah bir tas çorba ve iki ekmek verildi. Onun dışında bir şey verilmedi. Veriliş şekli de yanlış, 2 tane kazan bırakıyorlar milleti o kazana mahkum ediyorlar. Yığılma olduğu için kimse faydalanamıyor. Halbuki 7-8 yerde dağıtım olsa bu kadar eziyet olmaz” diye tepkisini dile getirdi.