Diyanet İşleri Başkanı: Kapitalist sistemin bulunduğu yerlerde aydınlık yok

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Kars'ta universitelilerle buluştu "

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kars Kafkas Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen "İslam’ın Rehberliğinde Bilgiden Bilince" konferansında din görevlileri ve üniversiteli öğrencilerle bir araya geldi.

İslam medeniyetinin ilim, irfan, bilgi ve hikmet medeniyeti olduğunu söyleyen Erbaş, zulmün ve ırkçılığın olduğu yerde aydınlıktan bahsetmenin mümkün olmayacağının altını çizdi ve şööyl devam etti: "Hani Orta Çağ karanlığı diyorlar ya, Batı'nın o Orta Çağ karanlığı döneminde işte bu keşifler, bu inkişaflar, bu aydınlanmalar İslam dünyasında, İslam medeniyetinde ne ile yaşanıyordu Kur'an ile sünnetle yaşanıyordu. Yedinci yüzyıldan yani Allah Resulü Efendimiz'in geldiği asırdan Batı'nın Rönesans dediği 16-17'nci asra kadar bu karanlık dönem Batı'da devam etti. İslam medeniyetinden öğrenmiş oldukları bu aydınlanma çizgisinden istifade ederek karanlıktan kurtulmaya başladı. İslam'dan neredeyse 800 sene sonra başladı. O dönemler karanlık dönemler. Şimdi aydınlık mı? Onu da sorgulamak lazım. Böyle aydınlık olacaksa olmaz olsun. Zulmün, haksızlığın, ırkçılığın ve zenginin fakiri ezmesi üzerine kurulmuş bir kapitalist sistemin bulunduğu yerlerde aydınlık yok. Şimdi de İslam'a muhtaç bütün dünya.

'4-6 YAŞ KUR'AN KURSLARINDA 200 BİNE YAKIN ÖĞRENCİMİZ VAR' 

Diyanet olarak çocukların eğitimine önem verdiklerini ifade eden Erbaş sözlerini şöyle tamamladı: "4-6 yaş eğitimlerinde biz bunlara çok önem veriyoruz. 10 bin kadar sınıfımız oldu elhamdülillah. Daha da artacak. 200 bine yakın öğrencimiz var.

Çocuğun önce hesap verme duygusunu geliştiriyor. Bir insanda hesap verme duygusu olmazsa ondan nasıl emin olacağız? Bundan bana her türlü kötülük gelir? Çünkü hesap verme duygusu yok, ahiret inancı yok." (AA)