DİSK: Asgari ücreti 750 TL artırmak mümkün

Meclis'te grubu bulunan partilerden randevu isteyen DİSK yönetimi HDP ve CHP genel başkanlarıyla görüştü. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Asgari ücretin vergi dışı bırakılarak, SGK prim desteğiyle de yaklaşık 750 lira kadar artırılması mümkündür" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Arzu Çerkezoğlu başkanlığındaki DİSK heyeti Meclis'te HDP ve CHP'yi ziyaret etti. HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan'ın kabülü sırasında konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Asgari ücret belirlendi fakat biz, TBMM'de yapılacak birtakım yasal düzenlemelerle asgari ücretin ve bütün ücretlerin arttırılmasının mümkün olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu. 

 

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise kendilerinin asgari ücret olarak net 4 bin TL önerdiklerini anımsatarak "Önerinizi elbette destekliyoruz ama biz daha yüksek bir ücret için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. Sancar, taleplere destek vereceklerini belirterek, Meclis'teki diğer  partilerle bu konuda birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi. 

 

KILIÇDAROĞLU DA DESTEK VERDİ

DİSK heyeti daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmeden sonra açıklama yapan Çerkezoğlu şöyle dedi:

 

"DİSK olarak ilk günden itibaren asgari ücretin vergi dışı bırakılması gerektiğini ve asgari ücret üzerindeki kesinti yükünün devlet tarafından, Hazineden karşılanması gerektiğini ifade etmiştik. Bugün asgari ücretin bir miktarda olsa yükseltilebilmesi için asgari ücreti tümüyle vergi dışı bırakmak ve SGK kesinti yükünün devlet tarafından karşılanması konusunda yasal düzenlemeler yapmak için TBMM'yi göreve çağırıyoruz. Asgari ücret bütünüyle vergi dışı bırakılmalıdır, SGK kesintileri pandemi süresince Hazine tarafından karşılanmalıdır. 12 yıldır işverene verilen 5 puanlık SGK prim desteği, pandemi süresince işçilere de verilmelidir. Asgari ücretin vergi dışı bırakılarak, SGK prim desteğiyle de yaklaşık 750 lira kadar artırılması mümkündür."

Çerkezoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuda destek vermeye hazır olduklarını söylediğini ve Mecliste gerekli çalışmayı yapacaklarını belirttiğini de aktardı.  (AA)