Dışişleri Bakanlığı: Danimarka'da Kuran ve Türk bayrağına saldırıyı lanetliyoruz

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önündeki eyleme ilişkin açıklamasında, Kuran'a ve Türk bayrağına 'yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetlediklerini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde yapılan eylem hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlık, açıklamasında, "Danimarka’da dün akşamüstü kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e ve şanlı bayrağımıza karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Nefret suçu teşkil eden bu alçak eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.  

'DANİMARKA MAKAMLARINI SOMUT TEDBİRLER ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Eylemin Ramazan ayında yapıldığını hatırlatan Bakanlık, "Bu eylem, İslam düşmanlığı, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığının Avrupa’da her geçen gün daha da endişe verici seviyelere ulaştığını ve geçmişten ders alınmadığını bir kez daha açıkça göstermiştir" dedi.

"Bu eylemi en güçlü şekilde kınadığımız ve protesto ettiğimiz Danimarka makamlarına bildirilmiştir" diyen Dışişleri, Danimarka makamlarını, 'bu nefret suçunun failleri hakkında gerekli işlemleri yapmaya, toplumsal huzuru, barış içinde bir arada yaşama kültürünü hedef alan bu tür provokasyonların önlenmesi amacıyla somut tedbirler almaya' çağırdı.

Ne olmuştu?

AA'nın aktardığına göre, Danimarka'da dün (24 Mart) Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağı ve Kuran'a saldırı düzenlendi. Danimarka'daki aşırı sağcı Patrioterne Gar Live (Vatanseverler Canlı Yayında) isimli grubun düzenlediği eylem, Facebook hesaplarında da canlı yayınlandı.

Eylem sırasında Danimarka Müslüman toplumundan bir kişi ise yanında getirdiği hoparlörden Kuran'dan sureler ve Danca mealini yayınladı. Eylem sırasında herhangi bir şiddet olayı yaşanmazken Danimarka makamlarının, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği'ni önceden bilgilendirdiği ve gereken güvenlik önlemlerini aldığı öğrenildi. Eylemden önce ve sonra Türkiye'nin tepkisinin, uyarılarının ve beklentilerinin Danimarka makamlarına güçlü bir şekilde bildirildiği de belirtildi. (DIŞ HABERLER)