Dilek Bitgin davasında ATK raporu bekleniyor

Diyarbakır’da evli olduğu A.B. tarafından ateşli silahla vurularak ağır yaralanan Dilek Bitgin davasında, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde Dilek Bitgin’in, evli olduğu A.B. tarafından evinde ateşli silahla vurularak ağır yaralanmasıyla ilgili bugün görülen duruşmada, sanığın tutukluluk halinin devamına ve İstanbul Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Kurulu’ndan gelecek raporun beklenmesine karar verildi.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yaşayan Dilek Bitgin, evli olduğu A.B. tarafından 10 Kasım 2021 tarihinde evinde ateşli silahla vurularak ağır yaralandı. Aynı gün gözaltına alınarak tutuklanan A.B. hakkında “Eşe kasten öldürmeye teşebbüs” ve “Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma” suçundan, akrabası P. B. hakkında ise “Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

ARA CELSE İLE DİNLENEN TANIK: MERMİ SIRT BÖLGESİNDEN GİRDİ

Davanın beşinci duruşması bugün Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık A.B.’nin tutuklu bulunduğu Diyarbakır Cezaevi’nden getirildiği duruşma salonunda sanığın ailesi ve avukatlar hazır bulundu. Dosyaya giren evrakların ve kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada, açılan bir ara celse ile Dicle Üniversitesi’nin hazırladığı raporda imzası bulunan adli tıp uzmanı öğretim üyesinin dinlendiği öğrenildi.

Tanık mahkemedeki beyanında, “Hastanemiz acil servisinde yapılan muayenesinde sırt sağ taraftan ateşli silah mermi çekirdeğinin vücuda girmiş olduğu, göğüs ön sağ taraftan ateşli silah mermi çekirdeğinin vücudu terk etmiş olduğu…” ifadelerini kullandı.

‘SUÇU İŞLEMİŞ OLSAYDIM HASTANEYE GÖTÜRMEZDİM’

Duruşmada ilk olarak söz alan Dilek Bitgin’in avukatı Şirvan Yakut, “İstanbul Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Kuruluna gönderilen evrakların eksik olduğu kanaatindeyiz. Bizce raporlar arasında bir çelişki mevcut değil. Sanığın tutukluluk halinin devamını talep ediyoruz” diye konuştu.

Duruşmada dinlenen sanık A.B., suçlamaları yine kabul etmedi. Önce, “Suçu işlemiş olsaydım hastaneye götürmezdim. Arabayı ve komşuyu ben çağırdım. Suç işleyen insan hastaneye götürür mü?” diyen sanık, daha sonra ise, “Evde çocuklar olduğu için ben onları bırakıp hastaneye gidemedim” dedi.

TUTUKLULUĞUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Kurşunun giriş çıkış noktasında bir muallak olduğunu belirten sanık avukatı ise, sanığın uzun bir süredir tutuklu olmasından ötürü suçun cezasının çocuklara çektirildiğini belirtti. “Sadece hastaneye götürmesi bile suçu işlemediği anlamına gelmektedir” diyen sanık avukatı, sanığın tahliyesini talep etti.

Savcı, sanıkların tutukluluk hallerinin devamı talep etti. Duruşmaya verilen kısa bir aranın ardından kararı açıklayan mahkeme başkanı, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, İstanbul Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Kurulu’ndan gelecek raporun beklenmesine karar vererek bir sonraki duruşmayı 9 Ocak’a erteledi.

Etiketler Dilek Bitgin dava