Dilek Bitgin davasında avukata tehdit

Dilek Bitgin’i öldürmeye teşebbüsten yargılanan A.B.’nin duruşmasında sanık yakınları Dilek Bitgin’in avukatı Şirvan Yakut’u tehdit etti. Yakut, "Dosyanın takibinin engellemeye çalışıyorlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yaşayan Dilek Bitgin, evli olduğu A.B. tarafından 10 Kasım 2021 tarihinde evinde ateşli silahla vurularak ağır yaralandı. Aynı gün gözaltına alınarak tutuklanan A.B. hakkında “Eşe kasten öldürmeye teşebbüs” ve “Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma” suçundan, akrabası P.B. hakkında ise “Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

Davanın 4’üncü duruşması bugün Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık A.B.’nin  tutuklu bulunduğu Diyarbakır Cezaevi’nden getirildiği duruşma salonunda sanığın ailesi ve avukatlar hazır bulundu.

AVUKAT TEHDİT EDİLDİ

Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada söz alan mağdur avukatı Şirvan Yakut,  Dicle Üniversitesi’nden gönderilen rapora ilişkin itirazlarda bulundu. “Kurşunun giriş yerinin sırt olduğunun belirtildiğini ancak kesin bir bildirim yapılmadığını” söyleyen Yakut, dosyanın Adli Tip Kurumu'na gönderilmesini talep etti. Avukat Yakut, Dilek Bitgin’in yaralanmasının ardından yaşadıklarına değindiği sırada salonda bulunan sanık A.B.’nin yakınlarından biri, “Yalan konuşuyorsun” diyerek avukata bağırdı. Sanık A.B.’nin yakını duruşma salonundan çıkarıldığı sırada, “O dışarı çıkacak” diyerek avukat Yakut’u tehdit etti.

SANIK AVUKATINDAN SAVUNMA

Mağdur beyanlarında çelişki olduğunu ve itibar edilmemesi gerektiğini savunan sanık avukatı, sanığın, Dilek Bitgin’i hastaneye götürdüğünü ileri sürdü. Sanığın “Eşe kasten öldürmeye teşebbüs"ten değil, “Kasten yaralama”dan yargılanması gerektiğini belirten sanık avukatı, “Öldürmeye çalışmak istemiş olsaydı bunu çocuklarının yanında değil daha ölümcül bir yerde yapması gerekirdi” dedi.

Duruşmada son olarak dinlenen sanık A.B., 19 aydır suçsuz yere cezaevinde bulunduğunu ve bu durumdan ötürü çocuklarının mağdur olduğunu belirterek tahliyesini talep etti. Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme başkanı, sanık A.B.’nin tutukluluk halinin devamına, bir sonraki duruşmanın 24 Ekim’de görülmesine, kurşunun giriş ve çıkış noktasının tespiti için dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmesine ve Bismil'de ilk raporu veren doktorların tanık olarak beyanlarının alınmasına karar verdi.

ŞİRVAN YAKUT: DOSYANIN TAKİBİNE DEVAM EDİLMESİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR

Duruşma sırasında tehdit edilen Avukat Şirvan Yakut, ara kararın açıklanmasının ardından arka kapıdan çıkarıldı. Gazete Duvar'a konuşan Yakut, özellikle kadına yönelik şiddet dosyalarında faillerin ve ailesinin bu tarz baskılar, tehditler ve hakaretlerde bulunduğunu, bunun, "Mağdurların vekille temsil edilmesini ve avukatları yıldırmaya yönelik bir politika haline geldiğini" söyledi. Yakut, şöyle konuştu: "Korkutucu bir etki yaratarak dosyanın takibine devam edilmesini engellemeye çalışıyorlar. Ama tabii ki biz bu dosyadan vazgeçmeyeceğiz, gerekirse bir sonraki duruşmada daha büyük bir kalabalıkla adliyede irademize sahip çıkacağız. Bu dosyanın cezasızlık politikasıyla değil, adaletin sağlanması noktasında bir kararla sonuçlanması için elimizden geleni yapacağız." (DUVAR)