Didim Belediye Başkanı: Oteli mühürledik, saldırıya uğradık

Didim Belediye Başkanı Atabay ve avukatı, 5 kişinin beyzbol sopalı saldırısına uğradı. Aldığı darbelerle yaralanan Atabay "Bir çete var. Otel yapmak istiyorlar izin vermedim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın'ın Didim İlçesi'nin CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ve avukatı, dün akşam bir restoranda saldırıya uğradı. Atabay ve avukatı restoranda otururken, beyzbol sopalarıyla içeri giren kişilerin hedefi oldu.

Saldırıda Başkan Atabay ve avukatı çeşitli yerlerinden yaralanırken, 5 saldırgan garsonların müdahalesi üzerine kaçtı.  

Atabay ve avukatı önce özel bir hastaneye götürüldü, ardından da kendi imkanlarıyla Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. İş yerinin güvenlik kameralarını inceleyen polis saldırganlardan birini yakaladı, diğer saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Saldırının duyulmasının ardından Didim'e gelen CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, belediye önünde açıklama yaptı. Çankır "CHP olarak tüm kadrolarımızla belediye başkanımızın yanındayız. Bugüne kadar hiçbir illegal işlere pabuç bırakmadık. Bundan sonrada bırakmayacağız ”dedi.

ATABAY: OTELİ MÜHÜRLEDİK, AKŞAMINDA SALDIRIYA UĞRADIK

TELE 1’e konuşan Başkan Atabay, saldırıya ilişkin şunları söyledi: 

Didim’de bir otel var. Binaya ruhsat vermeyeceğimizi söyledik. Onlar da mahkemeye giderek yürütmeyi durdurmaya çalıştı. Ama mahkeme binanın otel olmayacağına karar verdi. Biz oteli mühürledik. Akşam da saldırıya uğradık.

Özışıklar’ın içinde olduğu Didim’de uğraştığımız bir çete vardı. Ruhsatsız, zorbalıkla iş yapmaya alışmışlar. Bizden önce sürekli bu şekilde yapıyorlar. Basın güçlerini kullanarak yandaş kanallarla bizi hedef alıyorlardı. Biz çetelere izin vermeyeceğiz.

Vücudumun bazı yerlerinde darp izi var. Gözüme darbe aldım. Bana saldıran 5 kişiden sadece biri yakalandı. Diğerleri de aranıyor."

HAMZAÇEBİ: ÖZIŞIK KARDEŞLER KUMPAS KURMUŞTU

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi ise saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Ağabeyi Süleyman Özışık’ın da dahil olduğu süreçte Gazeteci (!) Mehmet Özışık ve Didim’de yasa dışı otel-inşaat işleri yapan bir grup Didim Belediye Başkanı'na kumpas kurmuşlardı. Bu grup, ruhsatsız oteli mühürleyen Belediye Başkanı Deniz Atabay’a saldırdı.”

Öte yandan polisin, olaya ilişkin 6 şüpheliyi gözaltına aldığı duyuruldu. (HABER MERKEZİ/DHA)