Devlet hastanesinde korona testi krizi: Mesai saatleri dışında yapmıyoruz

İstanbul Okmeydanı’ndaki Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi'nde korona virüsü testi yaptırmak isteyenlere mesai saatleri dışında test yapılmadığı söylendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü vakalarında son günlerdeki yeniden artış yaşanırken devlet hastanelerinde korona virüsü testleriyle ilgili yaşanan sorunlar da gündem oldu.

Birgün'den Sercan Meriç'in haberine göre İstanbul Okmeydanı’ndaki Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi çalışanları mesai saatleri dışında test yapılmadığı belirterek test yapmak için gelenleri geri çevirdi. 

'BAYRAM TATİLİ BOYUNCA TEST OLMA İMKANI YOK'

Meriç, test olmak için gittiği hastanede yaşadıklarını şöyle aktardı: "Saat 19.30 sularında hastaneye girdik ve korona virüsü semptomları gösterdiğimiz için test olmak istediğimizi söyledik. Bu talebimizin ardından hastane çalışanı, testlerin sadece 08.00-17.00 arasında yapıldığını söyledi. Ne zaman test olabileceğimizi sorduğumuzda ise polikliniklerin açık olduğu mesai saatleri içinde test olabileceğimizi, hafta sonu ve bayram tatili boyunca test olma imkânımızın olmadığı aktarıldı."

Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise bu konuda alınmış resmi bir karar olmadığını ve mesai saatleri dışında da test yapıldığını söyledi.

'SAĞLIK BAKANLIĞI PANDEMİNİN TAKİBİNİ BIRAKTI'

Türk Tabipleri Birliği Merkez Delegesi Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, konuyla ilgili şunları söyledi: “Sağlık Bakanlığı bir süredir pandeminin takibini pratik olarak bırakmış durumda. Yani çok az test yapılıyor. Çok ciddi bir vaka artışı var. Buna rağmen vakaların bir kısmının tespit edilemediğini düşünüyoruz. Çünkü hızlı testlerle pozitif çıkan birçok kişi test yaptırmaya gitmiyor. Bu yüzden gerçek vaka sayısını da bilmek mümkün değil. Sağlık Bakanlığı bunu bir maliyet olarak, bir masraf olarak görüyor."

'TESTLERİN YAPILMAMASI HALK SAĞLIĞI SORUNU'

Prof. Dr. Küçükosmanoğlu, şöyle devam etti: ‘Toplumda çok yeterli seviyede olmasa bile aşılamanın belli bir düzeye gelmiş olması, Omicron varyantının bir miktar daha hafif seyrediyor olması insanları aldatmamalı. Çünkü bulaşıcılığı gerçekten çok fazla. Bu yüzden de çok fazla kişide hastalığa neden oluyor. Özellikle yaşlı ve kronik hastalığı olanlarda hâlâ önemli sorunlara neden oluyor. Bu yüzden testlerin mesai saatlerinin dışında ve uzun bayram tatili sırasında yapılmaması önemli bir halk sağlığı sorunudur."

KAYNAK