Devlet hastanesi çalışanlarını toplantıya çağırıp AK Parti propagandası yaptılar

Tatvan Devlet Hastanesi yönetimi, çalışanlara toplantı yapılacağı mesajı gönderdi. Toplantıya giden hastane çalışanları, AK Parti adayı Nesrullah Tanğlay'la karşılaştılar.

Fotoğraf: X
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bitlis Şubesi, AK Parti'nin yeniden aday gösterdiği Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay'ın Tatvan Devlet Hastanesi'nde propaganda yaptığını ve hastane yönetiminin çalışanlarının toplantıya katılmasını istediğini duyurdu.

Sendikadan yapılan açıklamada, hastane çalışanlarına "Herkese kolay gelsin. Saat 14:50'de servislerde birer nöbetçi kalacak şekilde sorumlu arkadaşlar, diğer çalışanlar ve stajyerlerle birlikte tüm personel arkadaşlarımız yemekhanede olsun" şeklinde mesaj gönderildiği belirtildi.

'BU ORGANİZASYON YASAL OLARAK SUÇ'

Toplantının konusunun belli olmadığı aktarılan açıklamada, "Konusu ve amacı belli olmayan ve içeriği gizli tutulan bu çağrı mesajından sonra yemekhaneye gelen sağlık emekçileri AKP'li Bitlis Belediye Başkan Adayı tanıtım toplantısı veya mitingi olduğunu fark etmişlerdir. Mesai saatleri içerisinde bir siyasi partinin doğrudan seçim çalışması ve destekleyicisi niteliğinde hastane idaresi ve AKP Bitlis il örgütü tarafından organize edilen halkın sağlığa erişimini ve sağlık erişim hakkını yavaşlatan-engelleyen bu organizasyon yasal olarak da suçtur" denildi.

'YETKİSİ OLMAYAN VAATLERDE BULUNDU'

Belediye başkan adayının yetkisi olmayan alanlarda vaatlerde bulunduğu aktarılan açıklamada, "Hastanemizde hiçbir kamu yetkisi olmadığı halde 'hastanenizi eğitim araştırma hastanesi ilan edeceğiz', 'özlük haklarınızı iyileştireceğiz' şeklinde vaatlerde bulunlar sağlık emekçileri mobbing, liyakatsiz atamalar, pandemide ulaşım sorunu yaşarken, sürekli yemekhane sorunu yaşarken faaliyetleri baskı ve tehditlerle engellenmeye çalışılırken neredeydiniz diye soruyoruz?" ifadelerine yer verildi.

'HASTANE YÖNETİMİ DİĞER PARTİLERİ DAVET EDİP ETMEYECEĞİNİ AÇIKLASIN'

Hastane yönetimine de çağrı yapılan açıklama şu şekilde sona erdi:

"Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bitlis Şubesi olarak organize edilen bu organizasyon yapanların ve dayatanların tüm siyasi partileri bu şekilde hastanemize davet edip etmeyecekleri ve bunu hangi yasaya göre yaptıklarını kamuoyuna açıklamaya davet ediyoruz. Yöneticilerin görevi kötüye kullanma ve yanlış bilgilendirme şeklindeki sağlık emekçilerine gönderdikleri mesajlarında yasal olarak takipçisi olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz."

Nesrullah Tanğlay, ve AK Parti Bitlis İl Başkanlığı da seçim propagandası için yapılan toplantıyı sosyal medya hesaplarından paylaştı.

(HABER MERKEZİ)