AK Partili adaylar okulları, hastaneleri seçim bürosuna çevirdi

Cumhur İtiffakı'nın belediye başkan adayları seçim yasaklarını adeta tanımıyor. Kamu kurumlarını seçim bürosuna çeviren adaylar, okul ve hastanelerde tanıtım etkinlikleri düzenleyerek hediye dağıtıyor

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerel seçimlere sayılı günler kala AK Partili belediye başkan adayları, yasak olmasına rağmen kamu kurumlarında propaganda yapmaya devam ediyor. Tekirdağ’da AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel ve Çorlu Belediye Başkan Adayı Hakan Sunal, Çorlu’da okulları adeta seçim bürosuna çevirdi. Adayların ziyaretlerine kamu görevlileri de eşlik ediyor.

YSK KARARINI TANIMIYORLAR

Evrensel'in haberine göre, Çorlu’da Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden AK Partili Aday Cüneyt Yüksel, öğretmenlerden oy istedi, öğrencilere hediye dağıttı. Yanındaki kalabalık bir partili grup ve seçim arabalarıyla dolaşan AK Partili Cüneyt Yüksel, Çorlu’da başka çok sayıda okulu da gezdi.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) “Mabetlerde, okullarda, kışla, karargah, ordugah gibi askeri tesisler ile kamu hizmeti gören diğer yerlerde seçim propagandası yapılamaz” kuralına uymayan Yüksel, adaylıktan önce  Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

OKUL MÜDÜRÜ, ADAYLARI TANITTI

Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine giden AK Parti belediye başkan adaylarını okul müdürü karşılayarak öğrencilere ve öğretmenlere tanıttı. Ziyaret sırasında, tören için bahçede toplanan öğrenci ve öğretmenlere seslenen okul müdürü, "Şu an Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü ve aynı zamanda Cumhur İttifakının Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel burada, sizlere hediyeleri olacaktır" sözleriyle adayı tanıttı.

ÖĞRETMENLER TEPKİ GÖSTERDİ, MÜDÜR 'ZORLAMIYORUZ' DEDİ

Törenin ardından AK Partili aday Yüksel’in dağıttığı internet kartından çıkan karekodu okutunca 2 GB internet tanımlanan hediye, okul müdürüne verilerek öğrencilere dağıtılması istenildi. Okul müdürleri de öğretmenlerin internet kartlarını öğrencilere dağıtmalarını istedi. Öğretmenler, öğrencilere bu hediyeleri dağıtmayacaklarını söyleyip yaşananlara itiraz edince okul müdürü, “Zorlamıyoruz, almak istemeyen öğrenciler almayabilir. Kim dağıtmak isterse gelsin bizden alsın, biz dağıttırırız” dedi.

ZİYARET FOTOĞRAFLARINI PAYLAŞTI

Okul ziyaretlerini sosyal medya hesabından paylaşan Cüneyt Yüksel, “İlçemizin okullar bölgesinde, liseli öğrencilerimizle buluştuk. Belediye Başkan Adayı’mız Sn. Hakan Sunal ile birlikte, yeni haftanın ilk gününde bir araya geldiğimiz genç kardeşlerimize, internet kartlarımızı hediye ederek derslerinde başarılar diledik” ifadelerine yer verdi.

HASTANEYİ DE ZİYARET ETTİ

Yüksel’in sosyal medya hesabında sadece okullar değil birçok kamu kurumunda da seçim propagandası yaptığı ve bunları paylaştığı görüldü. Bu kamu kurumlarından biri de Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi. Yüksel’in sosyal medya hesabında hastanede geniş bir salonda toplanan sağlık emekçileriyle de bir araya geldiği fotoğraflar da yer alıyor.

(HABER MERKEZİ)