‘Devamke Amedspor’

Lige kötü başlayan ancak son 3 maçı kazanarak taraftarının yüzünü güldüren Amedspor, “Devamke Amedspor” (Devam et Amedspor) şeklinde desteklendi. Ligin başlamasına 23 gün kala kulüp başkanlığına seçilen Çetin Alsaç, “Biz ligde kalmak için bu takımı kurmadık” diyerek hedeflerinin ligin zirvesi olduğunu vurguladı.

Google Haberlere Abone ol

Çarşamba günü kendi sahasında Gümüşhanespor ile karşılaşan Amedspor, maçı 2-1 aldı. Bu sonuçla puanını 12’ye yükseltti ve ligde 5’inci sıraya yerleşti. Bu sonuçtan daha önemlisi, Amedspor’un, biri deplasmanda olmak üzere, art arda üç maçı galibiyetle tamamlaması oldu. Çünkü TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Amedspor, lige istediği gibi başlayamamıştı. İlk maçlarda alınan kötü sonuçların ardından gelen galibiyet serisi taraftarı da heyecanlandırdı ve Gümüşhanespor galibiyetinin ardından “Devamke Amedspor” (Devam et Amedspor) Twitter’da gündem oldu.

Amedspor son maçında Gümüşhanespor 'u 2-1 mağlub etti.


Esasında Amedspor’un lige kötü başlaması taraftarını üzmüş olsa da çok şaşırtmamıştı. Son birkaç sezondur Amedspor’a yönelik baskıların ve bir türlü çözülemeyen ekonomik krizin farkındaydılar çünkü. Deplasman maçlarında seyirci desteğinden yoksun çıkan takıma yönelik ırkçı tezahüratların yanı sıra TFF’nin verdiği cezalar da azımsanacak gibi değildi. Öte yandan kimi kampanyalara rağmen ekonomik krizin üstesinden gelinemedi. Hal böyle olunca Amedspor, geçen sezon ligde güç bela tutunabildi.

Kötü gidişat, dünyanın dört bir yanındaki Amedspor taraftarının da moralini bozdu. Taraftar futbolculara “Amedspor ruhunu taşımıyorlar” yönünde eleştiriler getirdi. Ama doğal olarak birinci derecede hedefte olan Amedspor teknik heyeti ile yönetim kademesi oldu.

YENİ SEZON, YENİ BAŞKAN, YENİ TAKIM

Amedspor yeni sezona yeni bir teknik heyet ve yönetim kadrosuyla başladı. Takım ligin ilk maçlarında kendisinden beklenen başarıyı gösteremeyince, taraftar huzursuzluğunu değişik platformlarda dile getirdi. Yöneticiler yine hedefteki isimler oldu.

Amedspor’un son yıllarda yaşadığı sıkıntılar ortadayken kulübün başına geçmek cesaret isteyen bir durum haline geldi. Amedspor Başkanlığına seçilen iş insanı Çetin Alsaç ve yönetimdeki diğer isimler, bu cesareti göstererek olası eleştirileri de göğüslemeye hazır olduklarını gösterdiler.

Çetin Alsaç


Her zaman Amedsporlu olduğunu, maçlarını kaçırmadığını, etkinliklerine katıldığını söyleyen Alsaç, kulübün başına geçme sürecini şöyle anlattı: “Amedspor büyük bir kitlenin sahiplendiği bir takım. Ancak son yıllarda takım ortada kalmış, sahipsiz kalmış gibi bir izlenim vardı. Bunu içimize sindiremedik. Bunun böyle olmadığını göstermek istedik, yönetimdeki diğer arkadaşlarla. Amedspor’un yönetiminde olmak bir şereftir bizim için.”

'DAR ZAMANDA TRANSFER YAPTIK AMA RASTGELE YAPMADIK' 

Genel kurulun salgın nedeniyle birkaç kez ertelenmesi yüzünden yeni yönetim, ligin başlamasına kısa bir süre kala belirlenebildi. Yeni yönetimi bekleyen öncelikli mesele ise takımın ihtiyaç duyduğu teknik direktör ile transfer edilecek futbolculardı.

Lige hazırlanmak için hızlı davrandıklarını belirten Alsaç, şunları söyledi: “Biz yönetime geldikten 23 gün sonra maçlar başladı. Bu dar zamanda önceliği transfere verdik. Kafamızdaki doğru futbolcuyu bulmak için gece gündüz çalıştık. Kamp yapacak bir takımımız yoktu. Önce hocamızla anlaştık. Futbolcuların futbol kabiliyetlerinin yanı sıra kişiliğine de baktık. Bunun için hem kendileriyle hem de birlikte oynadıkları futbolcularla ve hatta aileleriyle görüştük. Yani dar zamanda transfer yaptık ama bunu rastgele yapmadık. Amedspor’un karakterine uygun ve birbirlerini tanıyan futbolcuları bulmaya çalıştık. Takımı kısa zamanda birbirleriyle uyum sağlayacak futbolculardan oluşturmak istedik. Yönetimin, hocanın, futbolcuların birbirini tanıması ve uyum sağlamasının biraz zaman alacağını, bunun için sabır göstermemiz gerektiğini de biliyorduk. Bu nedenle birçok futbolcuyla Amedspor’un nasıl bir duruş olduğunu konuşmak durumunda da kaldım.”

‘UŞAKSPOR MAÇI MİLAT OLDU’

Lige istediği gibi başlamadı Amedspor. Alsaç, bu süre boyunca sessizliğini korudu. Uşakspor mağlubiyetin ardından ise “İlk bir iki maçın bizim için zor geçmesini bekliyorduk aslında. Ama Uşakspor maçı bizi hayal kırıklığına uğrattı. Taraftar kadar biz de üzüldük. Oynayarak yenilmek farklıdır, ama oynamadan yenilmek bize yakışmaz” açıklamasını yaptı.

Alcaç, “Uşakspor maçı bizim için bir milattı” diyerek 3-0 gibi farklı bir skorla mağlup oldukları maçı hatırlatıyor. “Sahada ruh yoktu, coşku yoktu diyen Alsaç, “Bunun böyle olmaması gerektiğini hepimiz gördük. Yönetim, hoca, futbolcular… Oturup bu durumu değerlendirdik 3-4 gün. Bu toplantıların meyvesini son maçlarda aldık. Bunun devamının gelmesini umut ediyoruz ve bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.

‘FİNANS AKIŞI SAĞLAMAMIZ GEREKİYOR’

Amedspor’un içinde bulunduğu ekonomik kriz geçen sezon çözülememişti. Belediyelere atanan kayyımlar, 2016’dan bu yana takıma desteği kesmişti. Valilik zaten uzak duruyordu Amedspor’dan. Ancak şehrin firmalarının sağladığı destek de minimuma inince, ekonomik kriz yeni sezona devredildi.

Başkan Alsaç, yeni yönetimin finansman sorununu nasıl çözdüğünü, “Yönetimde iş insanları var ve finansmanı dışarıdan yardım almadan kendileri sağlıyor” sözleriyle dile getirdi. Alsaç, “Ancak bundan sonrası için bir finans akışı sağlamamız lazım ve bunun için de çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Alsaç, “Transfer ettiğimiz her futbolcunun peşinatını ödedik. Bunu duyan diğer futbolcular da güven duymaya başladı ve bu sayede transfer yaparken güçlü bir konuma geldik” diye konuştu.

Takımın sponsor bulamamasıyla ilgili olarak da konuşan Alcaç, “Şehrin bileşenlerinin bu takıma sahip çıkması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

“Amedspor firmalara muhtaç değildir” diyen Alsaç, şunları söyledi: “Amedspor bir değerdir. Eğer bir ticari gelecek istiyorlarsa onlar Amedspor’a gelecektir, Amedspor’un formalarına reklamlarını vereceklerdir. Amedspor’un yanında durmaktan çekinenleri de anlamıyorum. Amedspor sadece Diyarbakır’ın değil, bölgenin takımıdır. Dünya takımıdır Amedspor. Ticari kaygılarla Amedspor’dan uzak duranlar aslında ticari olarak kaybediyorlar. Bizimle daha çok büyüyebilirler, daha çok kazanabilirler.”



‘MÜCADELE EDEN BİR TAKIM OLACAĞIZ’

Ligin henüz başında olduklarını söyleyen Alsaç, Amedspor’un nasıl bir grafik çizeceğini görmek için birkaç hafta daha beklemek gerektiğini kaydetti.

Alsaç sözlerini şöyle sürdürdü: “Takımın kendisini ligin neresinde göreceğinin belli olacağı zaman, ligin 10’uncu, 11’inci haftası olacak. Takımlar daha yeni yeni oturuyor. İlk 3 haftada galip gelen takımlar son 3 haftadır mağlup oluyor mesela. Bunları öngörüyorduk. Birkaç hafta sonra nerede olacağımızı göreceğiz ve bunun ligin üst sıraları olacağını söyleyebilirim. Çünkü çok iyi, çok çalışkan hocalarımız var. Bundan sonra hangi takımla oynarsak oynayalım, galip gelelim ya da yenilelim, mutlaka mücadele eden bir takım olacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.”

'LİGDE KALMAK İÇİN BU TAKIMI KURMADIK' 

Amedspor’un zirve umudu ve mücadelesinin süreceğini belirten Alsaç, “Biz ligde kalmak için bu takımı kurmadık” diyerek hedeflerinin ligin zirvesi olduğunu vurguladı.

Amedspor taraftarına da seslenen Alsaç, “Amedspor’a herkesin sahip çıkması gerekiyor. Amedspor bu şehir için, bu bölge için, futbol için bir değerdir. Amedspor’a gönül verenler desteğini kesmesin. Kısa dönem başarısızlıklarla Amedspor’u değerlendirmemeleri gerekiyor. Çünkü Amedspor geleceği düşünen bir kulüptür. Taraftarımız belki kızacaklar ama sabır diliyorum. Gece gündüz çalışıyoruz ve birçok sıkıntıyı aşacağımıza inanıyoruz. Amedspor, futbol içinde özgün bir duruşa sahiptir, bu duruşunu taraftarının desteği ile koruyarak başarılara imza atacaktır” ifadelerini kullandı.