DEVA Partisi ilçe başkanlığına silahlı saldırı

DEVA Partisi Arnavutköy İlçe Başkanlığı'na silahla 8 el ateş edildi. Kurşunlar camlara ve masalara isabet etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da gece saat 03.30 sıralarında DEVA Partisi Arnavutköy İlçe Başkanlığı önüne gelen otomobilden inen bir kişi binaya ateş açtı. İlçe başkanlığına 2 kurşun isabet ederken, saldırganlar kaçtı.

DEVA Partisi Arnavutköy İlçe Başkanı Fatih Karabalık, toplumda silahlanmanın arttığına dikkat çekerek, saldırının güvenlik kameralarına da yansıdığını söyledi.

Öte yandan kurşunların cama ve masalara isabet ettiği görüldü. 

VALİLİK: 8 BOŞ KOVAN BULUNDU

İstanbul Valiliği, DEVA Partisi Arnavutköy İlçe Başkanlığı'nın gece otomobille gelen şüpheliler tarafından kurşunlanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Arnavutköy ilçemiz Mustafa Kemal Mahallesi Fatih Caddesi'nde bulunan 2 katlı binaya 21 Eylül 2021 Salı günü (bugün) saat 02.40 sıralarında bir şahsın silahla ateş ettiği ihbarı alınmıştır" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İvedilikle olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimizce yapılan araştırmalarda; binanın giriş katındaki işyerine 6 adet mermi, üst katta bulunan Deva Partisi İlçe Teşkilatı Binasının penceresine 2 adet merminin isabet ettiği tespit edilmiştir. Olay yerinde yapılan çalışmalarda 8 adet boş kovan elde edilmiş, olayın failinin yakalanması için başlatılan çalışmalar devam etmektedir."



BABACAN İLÇE BAŞKANLIĞINDA İNCELEMEDE BULUNDU

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, saldırıya ilişkin açıklamada bulundu. Saldırıya uğrayan binada incelemelerde bulunan ve binanın zemin katında yer alan esnafı da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Babacan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bugün sabah saatlerinde İstanbul Arnavutköy ilçe başkanlığımızın da bulunduğu binaya silahlı bir saldırı gerçekleştirildi. Değerli ilçe başkanımıza ve tüm teşkilat mensuplarımıza tekrar geçmiş olsun diyorum. İstanbul İl Başkanımız ve İstanbul teşkilatımıza da geçmiş olsun dileklerimizi sizlerin huzurunda tekrar iletmek istiyorum. Bu sabah meydana gelen olayla ilgili hem emniyet hem de savcılık tarafında işleyen bir süreç var. Hep beraber bu sürecin işleyişini takip edeceğiz. Olayın tüm yönleri aydınlığa kavuşturulana kadar hukukçu arkadaşlarımız da sürecin takipçisi olacak. Bu olayın failleri kimdir, amaçları nedir, ne hedeflenmişti? Süreci hep beraber yakından izleyeceğiz. Olay bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulmadan önce bunun ötesinde bir açıklama yapmayı doğru bulmuyoruz.” (HABER MERKEZİ)