Dersim'e girişi yasaklanan Grup İsyan Ateşi üyeleri Mutu Köprüsü'nde bekliyor

Bu yıl 20’ncisi yapılacak olan Munzur Kültür ve Doğa Festivali’ne valilik tarafından girişleri engellenen Grup İsyan Ateşi’nin Mutu Köprüsü'ndeki bekleyişi sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dersim'de valilik tarafından konserleri yasaklanan Grup İsyan Ateşi üyeleri Erzincan-Tunceli yolunun Mutu Köprüsü mevkiinde bekletiliyor.

Valilik kararıyla, 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali kapsamında Grup Yorum ile Grup İsyan Ateşi’nin sahneye çıkması yasaklandı. Grup üyeleri, İstanbul’dan otobüslerle Erzincan güzergahından Tunceli’ye gelmek üzereyken Mutu Köprüsü'nde askeri kontrol noktasında araçtan indirilerek Dersim'e girişleri engellendi.

Grup İsyan Ateşi üyesi, Yılmaz Karaaslan, “20’nci Munzur Kültür ve Doğa Festivali’ne katılmak üzere İstanbul’dan Dersim’e doğru yola çıktık. Sabah 07:30’dan beri Dersim’e girme gayretindeyiz ve burada bekletildik. Bunun hiçbir hukuki dayanağı yok. Bu sürede bekletilirken tacize uğradık, üzerimizden helikopterler uçuşturuldu ve Erzincan dışına çıkmamız istendi. Buna rağmen bekliyoruz bu hukuksuzluğu tanımıyoruz, mücadele edeceğiz ve ezgilerimizi daha güçlü söyleyeceğiz” diye konuştu. 

HDP Milletvekili Alican Önlü ve Festival Tertip Komitesi üyelerinin engellemenin kaldırılması için girişimlerde bulunduğu öğrenildi. (HABER MERKEZİ) 

 

 

Etiketler dersim festival yasak