Dersim'den Boğaziçi’ne destek: Dersim aşağı bakmadı bakmayacak

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu, Boğaziçi Üniversitesi’ne destek için basın açıklaması gerçekleştirdi. Polisle eylemciler arasında yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından yapılan açıklamada, "Geçmişte olduğu gibi bugün de hukuka aykırı tüm işlem ve eylemlerin karşısındayız" denildi.

Google Haberlere Abone ol

Ercan Topaç

DERSİM - Dersim’de Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerine destek vermek amacıyla Sanat Sokağı’nda basın açıklaması yapmak isteyen siyasi parti, meslek örgütü ve sendika üyeleri ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polis ekipleri ile yapılan görüşmenin ardından açıklamanın KESK binası önünde yapılmasına izin verildi.

'BURJUVA İKTİDAR ARTIK KENDİ HUKUKUNA DA UYMAMAKTADIR'

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan Hıdır Yıldız, “Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve akademisyenlerinin, kendilerine dayatılan uygulamaya boyun eğmeme eylemleri devam ediyor ve yaygınlaşıyor. Bu haklı eylem dini değerlere saygısızlık yapıldığı haberleriyle karartılmaya çalışılırken onca istemezliğe ve ret gösterilerine karşın ulufeyi kutsayarak yerinde durmakta inat eden rektörün davranışından söz edilmemektedir. Gözaltına alınan ve tutuklanan öğrencilere polis sopasıyla boyun eğdirilmeye çalışılması ise, iktidar ve banka havuzundan beslenen propaganda makinesine göre “güven huzuru sağlamaya yönelik demokratik tedbir” olduğu söylenmektedir. Burjuva iktidar artık kendi hukukuna da uymamaktadır” dedi.

Yapılan gösterilerin tamamıyla barışçıl olduğuna vurgu yapan Yıldız, "Geçmişte olduğu gibi bugün de hukuka aykırı tüm işlem ve eylemlerin karşısındayız. Suç oluşturmayan demokratik haklarını kullanan vatandaşlara karşı her türlü baskının son bulmasını ve herkesin, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkını sahiplenmesini İstiyoruz” ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından grup sessizce dağılırken polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Açıklamada imzası bulunan kurumlar: Halkların Demokratik Partisi Dersim il örgütü, Emek Partisi Dersim il örgütü, Ezilenlerin Sosyalist Partisi , Sosyalist Meclisler Federasyonu, Partizan, Emek ve Özgürlük Cephesi, Dersim Barosu, EĞİTİM SEN,SES, BES, TÜMBELSEN Dersim Şubeleri, Disk Genel İş Dersim Şubesi, İnsan Hakları Derneği Dersim şubesi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Demokratik Alevi Derneği, Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği, Dersim Kadın Platformu, Dersim kültür ve Doğa Derneği, Dersim Sanat İnisiyatifi, Arıcılar Birliği