Dersim'de FEDAŞ işçileri çatıya çıktı: 'Talepleri karşılayın'

Dersim'de FEDAŞ işçileri eylemlerinin 73’üncü gününde Fırat Elektrik binasının çatısına çıkarak 'Talepleri karşılayın' yazılı pankart açtı. İşçiler eylemi taleplerin karşılanması üzerine sonlandırdı.

Google Haberlere Abone ol

Duygu Kıt

DERSİM - Dersim’de Fırat Aksa Elektrik Dağıtım A.Ş. (FEDAŞ) işçilerinin düşük ücret ve güvencesiz çalışma koşullarına karşı başlattığı eylem 73’üncü gününe girdi. İşçiler bu sabah, Sihenk Mahallesi’ndeki Fırat Elektrik binasının çatısına çıkarak 'Aksa sözünü tut, talepleri karşıla' yazılı pankart astı.

Çatıya çıkan işçiler, sorun çözülene kadar inmeyeceklerini söyledi. DİSK'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Direndiği hakkını aradığı için işinden atılan FEDAŞ işçileri, 'Aksa Sözünü Tut Talepleri Karşıla' yazan bir pankartla Tunceli İl Müdürlüğü çatısına çıktı, sorun çözülene kadar inmeyeceklerini söylüyorlar" söyledi.

FEDAŞ işçieri çatıda eylemlerine devam ederken aşağıda iş arkadaşları ve sendika temsilcileri bekliyor. 

'BİZİ SON NOKTAYA GETİRDİLER'

"Bu yola hep beraber çıktık ve hep beraber ekmeğimizin peşinden gitmeye devam etmek istiyoruz" diyen çatıdaki işçilerden Volkan Uç, taleplerinin insanca bir yaşam ve ölmemek olduğunu söylüyor. Uç, "Talebimiz işten çıkarılan işçilerin hiçbirinin mağdur edilmeden işe geri alınması. Bu yola hep beraber çıktık ve hep beraber de ekmeğimizin peşinden gitmeye devam etmek istiyoruz. Bunu şirket yönetimine defalarca bildirmemize rağmen işçiler üzerinde oyunlar oynanmaya çalışıldı. Artık 73. günde hala duyarsız davranan, bu halkın mağduriyetini görmeyen bir şirket var. Bizi son noktaya getirdiler. Artık bıçak kemiğe dayandı. Bir çözüm olmadığı müddetçe biz bu çatıdan aşağı inmeyeceğiz" dedi. 

'BURADAKİ BERABERLİĞİ GÖRMEZDEN GELMEYE ÇALIŞIYORLAR'

İşçiler arasındaki dayanışmanın yüksek olduğunu söyleyen Uç, şöyle devam etti: "Burdaki dik duruşu görmüyorlar. Buradaki kenetlenmeyi, dayanışmayı görmüyorlar. Burada birbiriyle yola devam etmek isteyen, ekmeğini kazanmak isteyen işçiler var. Çünkü burada hiç kimse bir diğer arkadaşını geride bırakıp da ekmeğini evine helal diye sokmaz. Yemez o ekmeği huzur bulmaz. Bunu görmezden gelmeye çalışıyorlar."


TALEPLER KARŞILANDI, 73 GÜNLÜK EYLEM SONLANDIRILDI

İşçiler eylemi taleplerin karşılanması üzerine 73 gün sonra sonlandırdı.

Enerji Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, şirketle yapılan görüşmede taleplerin olumlu karşılandığını belirterek, şunları söyledi:

"Bugün geldiğimiz noktada işveren ile yaptığımız görüşmeler sonucu taleplerimizin olumlu karşılandığına, işten atılan arkadaşlarımızın işe geri dönüşüne dair bir anlaşmaya varmış bulunuyoruz. Bugün burada yer alan, daha öncesinde yer alan yanımızda duran destek veren tüm dostlarımıza, en önemlisi de bu mücadeleyi yürüten işçilerimize teşekkürü borç biliyoruz. Bu mücadele, buradaki arkadaşlarımızın evlerine bir dilim ekmek daha fazla götürebilme mücadelesiydi. İnsanca yaşamak, çalışmak mücadelesiydi. O direklerde ölmemenin mücadelesiydi. Türkiye'de tüm çalışan enerji işçilerine şuradan şirket işçilerinin sözü olsun, ağır ve tehlikeli iş kolunda çalışan enerji işçilerinin tek bir mücadelesi var; insanca yaşama ve insanca çalışma mücadelesi. Bugün bu mücadeleyi buradaki işçiler verdi. Yarın Türkiye'nin dört bir yanında belki diğer enerji işçileri verecek. O yüzden burada yer alan, destek veren, çorbada tuzu olan bu mücadelede omuzdaş olan herkese hem şirket işçileri olarak hem de sendikamız olarak bir kez daha teşekkürü borç biliyoruz. Ama en büyük teşekkürü 73 gündür ısrarla, inatla bu mücadeleyi sürdüren şirket işçilerine ediyorum."