FEDAŞ çözümü işçileri atmakta buldu

25 gündür düşük ücret zammı ve iş koşullarına karşı iş yavaşlatma eylemi yapan FEDAŞ işçileri tazminatsız olarak işten çıkarıldı

Google Haberlere Abone ol

Duygu Kıt

DERSİM - Fırat Aksa Elektrik Hizmetleri A.Ş.’de (FEDAŞ) çalışan DİSK/Enerji-Sen üyesi emekçiler düşük ücret zammı ve iş koşullarına karşı 9 Ağustos’ta iş yavaşlatma eylemi başlatmışlardı. İş yavaşlatma eyleminin 25. gününde FEDAŞ Kurumsal İletişim Birimi, 17 çalışanın iş haklarının sonlandırıldığını duyurdu.

'MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'

Direnişteki FEDAŞ işçilerinden olan ve işten çıkarılan Şahin Özmen işten çıkarmaların devam edeceğini belirterek şunları söyledi, “İşten çıkartılan arkadaş sayımız on yedi kişi. Toplamda sendikalı olan personel sayısı da yirmi. İşten çıkarmalar devam edebilir. Geri kalan arkadaşlarımızın hepsi işten çıkarılan arkadaşların işe dönmesi için işe çıkmayı bıraktı. Haklarımızı istemeye devam edeceğiz”
İşçiler hakkında soruşturma başlatıldı

FEDAŞ tarafından yapılan açıklamada ise iş yavaşlatma ve iş durdurma eylemlerini yürüten işçilerin sosyal medya ve basın aracılığıyla ortaya attığı iddiaların gerçek dışı olduğu belirtilerek hukuki işlemler başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, "Hizmet sağlamaya çalışan arkadaşlarımıza karşı darp ile sonuçlanan ve şirket araçlarının zarar görmesine neden olan müdahalelerde sorumluluğu olan şahısların iş akitleri de sonlandırılmıştır” denildi.