FEDAŞ işçilerinden AKSA'ya: 'Ya saygın bir uzlaşı ya da inatçı bir mücadele'

50 gündür grevde olan FEDAŞ işçileri, şirketleri AKSA ile yaptıkları müzakere sürecine ilişkin "Biz taleplerimizi dikkate alın dedikçe bizim arkadaşlarımız pazarlık payı olarak kullanılıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Duygu KIT

DERSİM - Dersim’de Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (FEDAŞ) işçilerinin düşük ücret ve güvencesiz çalışma koşullarına karşı başlattığı eylem 50’nci gününde devam ediyor. Şirket yetkilileri yakın zamanda 32 çalışanın iş akdini feshetmişti. Bugün Sanat Sokağı’nda bir araya gelen enerji işçilerinin eylemine, Yeşil Sol Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, siyasi parti, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda kişi destek verdi.

Açıklamada enerji emekçilerinin yaşadığı sorunları görüşmek üzere dün Dersim’e gelen AKSA Elektrik Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Ömer Kandemir ve şirket yöneticileriyle yapılan görüşmelerden henüz bir sonuç alınamadığı belirtildi.

'ARKADAŞLARIMIZ PAZARLIK PAYI OLARAK KULLANILIYOR'

Çalışma koşullarının iyileştirilmesini, eriyen ücretlerinin tazmin edilmesini isteyen FEDAŞ işçileri adına basın açıklamasını Ali Haydar Gül okudu. Gül, "Çözüm için gideceğimiz her yere gittik, her masaya oturduk ama artık her defasında oyalanmaktan ve dikkate alınmamaktan yorulduk. Müzakereyse hepsinde biz vardık mücadeleyse ondan asla vazgeçmedik. Biz taleplerimizi dikkate alın dedikçe bizim arkadaşlarımız pazarlık payı olarak kullanılıyor. Bundan vazgeçmeye çağırıyoruz" dedi.

'AÇ DA KALSAK MÜCADELEMİZİ BIRAKMAYACAĞIZ'

'Saygın bir uzlaşı ya da inatçı bir mücadele' seçenekleri olduğunu belirten Gül, "Umarız ki Aksa Holding yöneticileri de bu iki seçeneğe hazırdır. Çünkü artık oyalamalara yok saymalara sabrımız kalmadı. Biz verdiğimiz sözleri tutuyoruz. Aksa Holding de artık sözünü tutsun, atılan işçileri geri alsın taleplerimizi karşılasın" diyerek açıklamayı sona erdirdi.