Dersim Kadın Platformu: Bir yıldır soruyoruz, soracağız. Gülistan suda değil, nerede?

Dersim Kadın Platformu, 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamayan Gülistan Doku’nun kaybolmasının birinci yılında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Doku’nun ailesinin yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri katıldı.

Google Haberlere Abone ol

Ercan Topaç

DERSİM - Dersim’de 5 Ocak 2020 tarihinden beri haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü İkinci Sınıf Öğrencisi Gülistan Doku’nun kayboluşunun birinci yılı nedeniyle Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi. Dersim Kadın Platformu tarafından gerçekleştirilen açıklamaya Doku’nun annesi Bedriye Doku ve babası Halit Doku, HDP Milletvekilleri Dersim Dağ, Alican Önlü, Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Baro Başkanı Avukat Kenan Çetin, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileriyle birlikte çok sayıda yurttaş katıldı.

Dersim Kadın Platformu adına açıklama yapan Damla Çınar, “Biz kadınlar bugün bu meydanda daha güçlü soruyoruz: Gülistan’a ne oldu? Zaynal Abakarov’u neden koruyorsunuz? Gülistan neden sadece suda arandı? Bugün birçok farklı şehirden kadınlar ile aynı soruyu soruyoruz. İlk günden beridir sormaktan vazgeçmediğimiz gibi, Gülistan bulunana kadar akıbeti sormaktan da vazgeçmeyeceğiz” dedi.

“Bir yıldır soruyoruz, soracağız. Gülistan suda değil, nerede?” pankartının açıldığı açıklamada, anne Bedriye Doku kızının elinde tuttuğu fotoğrafına bakarak Kürtçe ağıt yaktı. Açıklamada konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ da aradan geçen bir yıla rağmen Gülistan Doku’ya ait bir ize rastlanamadığını belirterek, olayın failleri hakkında etkin soruşturma yürütülünceye ve Gülistan Doku bulununcaya kadar konunun takipçisi olacaklarını söyledi. (DUVAR)