'Depremzedelere yardım yapacağım' diyerek para isteyen şüpheli tutuklandı

Depremzedelere yardım yapacağım diyerek para isteyen Erhan Başzurna, "Bilişim sistemleri banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılığa teşebbüs" suçundan tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Facebook hesabı üzerinden deprem bölgesinde olmamasına rağmen orada olduğunu ve depremzedelere yardımda bulunacağını söyleyerek acil para yardımı gerektiği yönünde paylaşımda bulunan Erhan Başzurna, "dolandırıcılığa teşebbüs" suçundan tutuklandı.

DHA'nın haberine göre, polis tarafından IBAN numarasını paylaşan şüpheli Erhan Başzurna'nın yaptığı paylaşımların ekran görüntüleri alındı. Gözaltına alınan şüpheli, polis ifadesinde yazıyı yazarken alkollü ve uyuşturucu madde etkisinde olduğunu, neden bu yazıyı yazdığını bilmediğini, hesabına para gelseydi deprem bölgesindeki insanlara yardım yapacağını ve dolandırıcılık amacı olmadığını öne sürdü. 

MAHKEME, ŞÜPHELİNİN TUTUKLANMASINA KARAR VERDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen Erhan Başzurna'nın tutuklanması talep edildi. İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüpheli Başzurna temizlik görevlisi olduğunu belirterek, "Herkesten özür dilerim, serbest bırakılmamı talep ederim" dedi.

Mahkeme, şüpheli Başzurna'nın suçun vasıf ve mahiyeti, depreme para yardımı amacıyla para toplamaya çalıştığı, suçunu kabul ettiği dikkate alınarak "Bilişim sistemleri banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılığa teşebbüs" suçundan tutuklanmasına karar verdi. (HABER MERKEZİ)