Depremden sonra kaybolan 3 yaşındaki yeğenini arıyor

Aynur Başboğa, Maraş'taki deprem sonrası enkazdan sağ çıkan ancak daha sonra haber alınmayan 3 yaşındaki yeğeninin bulunması için yetkililerden yardım istiyor.

Aynur Başboğa ve eşi Gökhan Başboğa, yeğeni Yekta Batu'nun fotoğrafını göstererek bulunmasını istedi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde deprem sonrası anne, babası ve kardeşleriyle enkaz altında kalan 3 yaşındaki Yekta Batu, enkazdan sağ çıkmasına rağmen nerede olduğu bilinmiyor. Teyzesi Aynur Başboğa, bir an önce yeğeninin bulunmasını istiyor.

İKİ ÇOCUK TEYZEYE TESLİM EDİLDİ

DHA'da yer alan habere göre,  Maraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde yaşayan Şirvan ve Mehmet Danacı çifti, 3 çocuklarıyla birlikte, 6 Şubat´ta Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki ilk depremde yıkılan 8 katlı binanın enkazı altında kaldı. Mehmet Danacı hayatını kaybederken, eşi Şirvan ile 10 aylık bebekleri Barlas, 3 yaşındaki Yekta Batu ve 7 yaşındaki Asaf Süreyya, enkaz altından çıkarıldı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan anne Şirvan Danacı kurtarılamadı. Barlas ve Asaf Süreyya Danacı, tedavilerinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca Bursa Sırameşeler Sevgi Evleri´ne yerleştirildi. 

Depremden kurtulan ve Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaşayan yakınlarının yanına yerleşen Şirvan Danacı'nın kız kardeşi Aynur ile eşi Gökhan Başboğa, durumu haber alınca, Sevgi Evleri´ne giderek yeğenlerini almak için başvuruda bulundu. Yapılan incelemenin ardından iki çocuk, teyze Aynur Başboğa'ya teslim edildi. Ancak Yekta Batu'ya ulaşılamadı. 

'ANNENİN DE MEZARI BELLİ DEĞİL'

Aynur Başboğa, enkazdan çıkarılıp hastaneye kaldırıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan yeğeni Yekta Batu'nun da bir an önce bulunmasını ve kendisine verilmesini istiyor. Başboğa, "Annenin de mezarı belli değil. Onu da araştıracağız. Batu'nun her ne şekilde olursa olsun bulunmasını istiyoruz. İki evladım vardı, iki evladım daha oldu. Ufak yeğenimi beşiğin içinden almışlar. Beşik onu korumuş. Abisinin de bacağında ezilme vardı. Onun da durumu iyi. 4 gün hastanede yattı. Şu an bir sıkıntısı yok. İyileşme süreci devam ediyor" dedi.

Aynur Başboğa'nın eşi Gökhan Başboğa da Yekta Batu için çağrıda bulundu: "İki tane kız evladım vardı. Şimdi iki tane daha Allah'ın emanetleri. Bize miras olarak bizlere kaldı. Biri 8 aylık, biri 6 yaşında, biri kayıp. Onu bulamıyoruz. En büyük acı da o. Öldüğünü bilsek, mezarını bileceğiz. Onu da bilmiyoruz. Yaşıyorsa, nerede bilmiyoruz. Bu çok farklı bir şey. O da bizi mahvediyor. Devletimizden ve yetkililerden, bir an evvel bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.

Depremzede aileyi misafir oldukları Güllü-Bekir Yırtıcı çiftinin evinde ziyaret eden İnegöl Kaymakamı Eren Arslan ile AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, ailenin kayıp yeğeninin bulunması için yardımcı olacaklarını söyledi. Kaymakam Aslan, ayrıca Başboğa ailesine bir ev kuracaklarını ve maddi-manevi destek olacaklarını da belirtti. (HABER MERKEZİ)