Depremden 44 saat sonra 6 kişi enkazdan yaralı olarak çıkarıldı

Maraş merkezli depremden 44 saat sonra Malatya'da 2 kişi, Hatay'da 2 kişi, Adıyaman'da 1 kişi ve Osmaniye'de 1 kişi enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merkez üssü Maraş olan ve 6 Şubat günü meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nın geçtiği haberlere göre, Osmaniye'de depremde yıkılan apartmanın enkazından 44 saat sonra 1 kişi yaralı kurtarıldı. Arama kurtarma ekipleri, Raufbey Mahallesi'nde çöken Metin Tamer Sitesi'ndeki 10 katlı apartmanın enkazından ses duydu. Arama kurtarma köpeğinden de faydalanan ekipler, Ümit Kırcalı'ya ulaştı.

Depremden 44 saat sonra enkazdan çıkarılan Kırcalı, ilk müdahalenin ardından Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Malatya'da da depremden 44 saat sonra 2 kişi kurtarıldı. Bir enkazda çalışma yapan Bursa'nın Karacabey Belediyesi'ne bağlı gönüllüler ve askeri personellerin de bulunduğu ekipler, Hanife isimli bir kadına ulaştı. Yaralı olarak enkazdan çıkarılan kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki Bostanbaşı Mahallesi'nde yıkılan 8 katlı Özpolatlar Apartmanı enkazından Ülkü Doğan, 44 saat sonra kurtarma ekiplerince çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Kısa bir süre önce 2'si çocuk 5 kişinin de yaralı olarak çıkarıldığı enkazdan kurtarılanların sayısı 6'ya ulaştı.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde arama kurtarma ekipleri, Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki binalardan birinin enkazında yardım çığlıkları duydu. Çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, enkazı kaldırarak Suriyeli 33 yaşındaki anne İmed Sabha ile 2 yaşındaki kızı Vafe Sabha'ya sağ olarak ulaştı. Sedyeyle ambulansa teslim edilen anne ve kız, hastaneye kaldırıldı.

Adıyaman'ın Besni ilçesinde depremlerde yıkılan bir binanın enkazında kalan 45 yaşındaki kadın, Kastamonu'dan bölgeye giden Taşköprü Belediyesi'ne bağlı 4 kişilik itfaiye ekibince kurtarıldı.

Taşköprü Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçe merkezinde yıkılan bir binanın enkazında çalışma yapan itfaiye ekibi, yaklaşık 44 saat sonra 9 saat süren bir çalışmanın ardından Rukiye Kaçmaz'ı sağ olarak çıkardı. Sağlık ekiplerine teslim Kaçmaz, tedavi için hastaneye sevk edildi. (HABER MERKEZİ)