Bir buçuk yaşındaki Muhammed enkazdan kurtarıldı

Hatay Defne'de enkaz altında bulunan bir buçuk yaşındaki Suriyeli Muhammed, İnşaat İş ve TİP üyeleri tarafından kurtarıldı. Muhammed'in hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merkez üssü Maraş Pazarcık olan ve 10 ilde büyük hasara neden olan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve İnşaat İş Sendikası üyelerinin Hatay Defne'de kurtarma çalışması yaptığı göçükte bir buçuk yaşındaki Muhammed isimli çocuğun enkaz altında olduğunu tespit dildi. Saatler süren çalışmanın ardından Muhammed sağ olarak kurtarıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan İnşaat İş Sendikası, “Suriyeli Muhammed'i TİP'li dostlarımızla birlikte enkaz altından çıkardık. Annesi ve babasını depremde kaybeden Muhammed'in ağabeyi de çalışmaya katıldı. İlk müdahaleyi İBB itfaiye ekibi gerçekleştirdi, Muhammed hastaneye götürüldü” ifadelerini kullandı.

'HAYATİ TEHLİKESİ YOK'

Muhammed’in hastaneye kaldırıldığı bilgisini veren İnşaat İş Sendikası'ndan Deniz Gider, “Sağ kolunda ezik, sol bacağında ise çatlak olduğunu düşünüyoruz. Herhangi bir hayati tehlikesi yok. Annesi ve babası ne yazık ki vefat etti. Bu yüzden devletin koruma altına alacağını düşünüyoruz. Bütün insanların, insanlığı yaşatması için buradaki çalışmalara katılması gerekiyor. Herkese çağrımızdır, destek verin” dedi. (HABER MERKEZİ)