Denizli’de yangın: Bir mahalle boşaltılıyor

Denizli Buldan'da başlayan yangın havadan müdahalenin ardından kısmen kontrol altına alınırken Denizli Valisi Atik "Gece saatlerinde tamami ile kontrol altına alınmış olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Ayhan Çimendağ

DENİZLİ - Denizli’nin Buldan ilçesi Türlübey Mahallesi’ne yakın ormanlık alanda yangın çıktı.

Kısa sürede büyüyen alevleri fark eden halkın ihbarı üzerine bölgeye 100 civarı söndürme aracı ve çok sayıda ekip sevk edildi. Yangının başladığı noktaya yakın olan vatandaşlar ise yardıma koştu.

Çevre illerden takviye ekiplerin yola çıktığı öğrenildi. Buldan Belediyesi hoparlöründen ise halktan  yardım istendi. Yapılan anonsta, yangın noktasına yardıma gelecek kişiler için araç kaldırılacağı duyuruldu.

YARDIMA GİDEN VATANDAŞIN TRAKTÖRÜ KÜLE DÖNDÜ

Çevre illerden gelen ekiplerin ve vatandaşların uğraşlarına rağmen yangın hızla büyümeye devam ederken, olay yerinde bir traktör ve arkasına takılı su romörkü küle döndü. Traktör sürücüsü son anda kurtulurken, traktör kullanılamaz hale geldi.

MAHALLE BOŞALTILIYOR

Yangına en yakın yerleşim yeri olan Türlübey Mahallesi de yangının hızla yayılması nedeni ile boşaltılmaya başlandı. Yangın henüz kontrol altına alınamazken, yardım etmek isteyenlerin bölgeye su, buz, maske ve ayran göndermeleri talep edildi.

SÖNDÜRME HELİKOPTERİ MANAVGAT'TA

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre yangına müdahale etmek için hazır bulundurulan yangın söndürme helikopteri, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangının söndürülmesi için desteğe gönderildi. Yangını söndürmekte zorluk çeken ekiplerin, çevre illerden yangın söndürme çalışmalarına havadan destek verilmesi için destek istediği öğrenildi. 

YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI MÜDAHALE ETTİ

Türlübey Mahallesi dahil 3 mahallenin kontrol amaçlı olarak boşaltılmasına sebep olan yangın ile ilgili açıklama yapan Denizli Valisi Ali Fuat Atik "Yangın bölgesine 40 ton su kapasiteli bir uçak geldi ve 2 sorti yaparak yangının kontrol altına alınmasını sağladı. Bölgede söndürme çalışmaları devam ediyor ve gece saatlerinde tamamen söndürülmesini bekliyoruz" dedi.

BİR KİŞİ YARALANDI

Yangının duyulmasının ardından bölgeye ulaşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca söndürme çalışmalarını yakından takip ederken, 1 kişinin söndürme görevlisinin ambulansla hastaneye sevk edildiğini söyledi. Karaca, bölge halkı ile yangının kontrol altına alınması için koordinasyon kurulmasına öncülük ederken, yaşananları canlı yayınlarla kamuoyu ile paylaştı.