Denizli'de şeker hastası belediye çalışanı koronadan vefat etti

Denizli’nin Merkezefendi Belediyesi’nde çalışan Havva Acarol isimli çalışan korona virüsü nedeniyle vefat etti. Belediye çalışanları sendikası Tüm-Bel Sen vefat eden Acarol’un şeker hastası olmasına rağmen Sağlık Bakanlığı tarafından risk grubunda sayılmadığını ve bu sebeple çalışmak zorunda bırakıldığını söyledi. 

Google Haberlere Abone ol

Ayhan Çimendağ

DENİZLİ - Denizli’de korona virüsüne yakalananların sayısı gün geçtikçe artıyor. Aynı zamanda korona virüsü kaynaklı ölümler de artmakta. Korona virüs kaynaklı son ölüm haberi Denizli’nin Merkezefendi ilçesinden geldi. Merkezefendi Belediyesi çalışanı Havav Acarol (50) isimli kadın bir süre önce korona virüsüne yakalandı. Tedavi altına alınan belediye çalışanı bugün vefat etti. 

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan belediye personelinin ölümüyle ilgili taziye mesajı yayınlayarak “Merkezefendi Belediyemiz Kültür Müdürlüğü çalışanlarımızdan Havva Acarol'u Covid-19 nedeniyle kaybetmenin çok büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhumeye Allah'tan rahmet, kederli yakınlarına ve Merkezefendi Belediyesi ailemize sabır ve baş sağlığı diliyorum” dedi.

TÜM-BEL SEN ÇALIŞMAK ZORUNDA BIRAKILDIĞINI DUYURDU

Belediye çalışanları sendikası Tüm- Bel Sen sosyal medyadan yaptığı duyuruda hayatını kaybeden belediye çalışanının şeker hastası olmasına rağmen Sağlık Bakanlığı HES sisteminde risk grubundan sayılmadığını belirtti. Havva Acarol’un çalışmak zorunda bırakıldığının söylendiği duyuruda “Salgının ulaştığı boyutlar göz önüne alınarak risk grubunda olmasa da kronik rahatsızlığı olanlara ve 60 yaş üstü çalışanlara idari izin verilmesi, diğer emekçiler için de dönüşümlü çalışma başlatılması artık zorunluluktur” denildi. (DUVAR)