Denizli'de kasetli şantaja suç üstü

Denizli'de pek çok kişiyi ellerindeki görüntüleri yaymakla tehdit eden ve karşılığında para isteyen iki kişi, emniyet güçlerinin operasyonu ile yakalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Denizli'de iki kişi, aralarında iş insanları ve esnafın bulunduğu pek çok kişiyi uygunsuz görüntülerini ailelerine göstermekle tehdit etti.

Para talep edilen iş insanlarından biri ile ortak çalışma yapan emniyet güçleri, şantaj yapan iki kişiye suç üstü yaptı. 

BULUŞMA NOKTASINDA EMNİYET GÜÇLERİ ÖNLEM ALDI

DHA'da yer alan habere göre,  İl Jandarma Komutanlığı'nın Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), bir iş insanının kendisine uygunsuz görüntüleriyle şantaj yapıldığı şikayeti üzerine çalışma başlattı. Şüphelilerin 49 yaşındaki M.Ç. ile 29 yaşındaki S.İ. olduğu belirlendi. Şüpheliler, teknik ve fiziki takibe alındı. Şüphelilerin, sosyal medya siteleri üzerinden aralarında iş insanları ve esnafın bulunduğu kişilerle irtibata geçtikleri, bir süre görüştükten sonra güven kazandıkları, buluştukları yerlere önceden gizli düzenek kurarak 'uygunsuz' görüntülerini kayda aldıkları belirlendi. Bu görüntüleri, ailelerine göstermekle ve sanal ortamda yayınlamakla tehdit ettikleri, videoları silme veya geri verme karşılığında yüklü miktarda para istedikleri belirlenen iki kişinin yakalanması için operasyon planladı.

Şüphelilerin, mağdur ettikleri iş insanıyla buluşup, ellerindeki görüntülere karşılık 500 bin lira alacakları bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine buluşma noktasında JASAT, önlem aldı. Şüphelilerin iş insanıyla buluşup, pazarlığa başlaması üzerine harekete geçen JASAT, operasyonu başlattı. Şüpheliler, ellerindeki iş insanına ait görüntülerin bulunduğu dijital materyallerle yakalanıp, gözaltına alındı. M.Ç. ile S.İ., jandarmadaki işlemlerinin ardından 'tehdit', 'şantaj' ve 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlarından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin cep telefonları ve üzerlerinde ele geçirilen dijital materyallerde inceleme yapılacağı, mağdur sayısının da bu kapsamda artabileceği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler şantaj Denizli