Deniz Gündoğan İbrişim'le 'Edebiyatta ve Sinemada Ekolojik Yas' konuşulacak

Gümüşlük Akademisi Vakfı tarafından Deniz Gündoğan İbrişim'le "Edebiyatta ve Sinemada Ekolojik Yas" konuşulacak. İki gün sürecek olan seminer Zoom üzerinden yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Deniz Gündoğan İbrişim, 30-31 Ocak'ta "Edebiyatta ve Sinemada Ekolojik Yas: Temsiller ve İmkânlar"ı konuşacak. Etkinlik, Gümüşlük Akademisi Vakfı tarafından çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. 

Seminerde doğal yaşam alanlarının, eko-sistemin, biyolojik çeşitliliğin, türlerin giderek yok oluşuyla şekillenen karmaşık ilişkiler ağına, karşılaşmaya, yüzleşmeye ve yas tutma deneyimlerine odaklanılacak. Deniz Gündoğan İbrişim'in katılımcılarla birlikte konuşup tartışacakları arasında Hikmet Birand, Bilge Karasu, Latife Tekin, Elif Sofya, Asuman Susam, Deniz Gezgin, Sema Kaygusuz ve Amitav Ghosh gibi yazar ve düşünürlerin metinlerinin yanı sıra çağdaş sinema ve belgeselden örnekler de olacak.

İki gün boyunca, günde 2 saat sürecek olan seminer Zoom üzerinden yapılacak. Seminer, 30 Ocak Cumartesi günü 19.30'da başlayıp 21.30'da sona erecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)