DEM Parti'den Ömer Çelik'e tepki: Kumpas kurdunuz

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, AK Partili Ömer Çelik'in açıklamalarına tepki gösterdi "Bizzat Adalet Bakanlığı aracılığıyla Van halkının iradesine kumpas kurularak, siyasi bir darbe yapılıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine geri alınmasıyla ilgili yaptığı "Bu konu il seçim kurulunun takdirinde olan bir konu. Memnu haklarının iadesinde şartların yerine gelmemesi hakkında bir konu. Hukuki bir konudur" açıklamasına DEM Parti tepki gösterdi.  

DEM Parti Sözcüsü ve Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan X hesabından Çelik'in açıklamasını alıntılayarak yaptığı açıklamada, "Bu hukuksuzluğa, hak gaspına biat etmeyeceğiz" dedi. Doğan şunları kaydetti:

"Bu konu iddia ettiğiniz gibi, il seçim kurulunun takdiriyle değil, iktidarınızın marifetiyle olan bir konu. Bizzat Adalet Bakanlığı aracılığıyla Van halkının iradesine karşı kumpas kurularak, siyasi bir darbe yapılıyor. Bu hukuksuzluğa, hak gaspına biat etmeyeceğiz, mücadele tarihimiz bunun göstergesi."

(HABER MERKEZİ)